Τελευταία Νέα

Νίκος Γλυνιάς – Ο εικαστικός με τις θρησκευτικές και κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες – minicult

Στο Στρατιωτικό Μουσείο Αγώνων Ρεθύμνου στο Χρωμοναστήρι βρήκε στέγη η έκθεση του εικαστικού Νίκου Γλυνιά, χάρις την ευαισθησία των μηνυμάτων που περνούν μέσα από το έργο του και δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο. Ο πόλεμος, η ειρήνη, η μετανάστευση είναι κάποια από όσα απεικονίζονται σε αυτή την έκθεση του καλλιτέχνη.

nikos glynias ekthesi nikou glynia (5)

Ο Ρεθεμνιώτης Νίκος Γλυνιάς είναι ένας εικαστικός με πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αναφορές στο έργο του, δε θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι, έχοντας ζήσει και σπουδάσει στις ΗΠΑ κι έπειτα στη Σερβία, ενώ ακόμη και τα έργα του που επικεντρώνονται στη φύση, περιμένουν τον άνθρωπο μπροστά τους να τα αναγνώσει μέσα από τη δική του ζωή και να ταυτιστεί με κάτι τους.

ekthesi nikou glynia (4) ekthesi nikou glynia (3)

Μετά τη θεωρία του εμβληματικού έργου, που απεικονίζει το αίμα που χύνεται για το ψωμί και την ειρήνη, στη σύγχρονη πράξη, τους πολέμους που έζησε η σύγχρονη Ελλάδα και η γειτονιά της που βάλλεται και ψάχνει καταφύγιο στη χώρα μας. Και ο ίδιος όμως ο καλλιτέχνης αισθανόταν εν μέρει κατατρεγμένος όταν ήταν στα ξένα.

ekthesi nikou glynia (2) ekthesi nikou glynia (1)
Η έκθεση τιτλοφορείται ως πολλαπλές αναγνώσεις, όμως ο καλλιτέχνης αδημονεί κάθε φορά για να κερδίσει τη δύναμη που του δίνουν τα μαθήματα από τις πολλαπλές αναφορές των θεατών του έργου του.

Δείτε επίσης!

Ψωμί έτοιμο σε 5 λεπτά χωρίς ζύμωμα και μαγιά – Η πανεύκολη συνταγή που θα σου λύσει τα χέρια

Ψωμί με μπύρα Προετοιμασία: 0:05′ Μαγείρεμα: 1:00′ Εύκολη Μερίδες: 1 καρβέλι Ένα εύκολο ψωμί με μπύρα …

Αποδεδειγμένα “εργαλεία” για να βγείτε από την κακή ψυχολογία

Όταν έχετε κακή διάθεση για μια παρατεταμένη περίοδο, μπορεί να νιώθετε επίσης ότι δεν υπάρχει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize