Τελευταία Νέα

Νέος γύρος κινητοποιήσεων από δασκάλους και νηπιαγωγούς

ΠEMΠΤΗ 21/4/2016

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΩΡΑ 12.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μπροστά στην εμμονή του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην ψήφιση των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που:

 • Δεν προβλέπουν, για μια ακόμη φορά, μόνιμους διορισμούς καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.

 • Ανατρέπουν τους πίνακες των αναπληρωτών, κλέβουν την προϋπηρεσία τους και απαξιώνουν το πτυχίο και τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν απ’αυτό.

 • Οδηγούν σε κατάργηση εκατοντάδες τμήματα νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα και υποβαθμίζουν τραγικά την προσχολική αγωγή.

Καλεί τους συνάδελφους να αντιδράσουν δυναμικά, αναδεικνύοντας τη βούληση του κλάδου να μην περάσουν οι προτάσεις του Υπουργείου

 • Την Τετάρτη 20/4/2016 οι σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη των χώρα πραγματοποιούν έκτακτες Γ.Σ. όπου αναλύεται η επίθεση των κυβέρνησης έναντι της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών μέσα από τις πρόσφατες ρυθμίσεις.

 • Την Πέμπτη 21/4/2016 στις 12 το μεσημέρι οργανώνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν ανάλογες συγκεντρώσεις (έδρες περιφερειών, διευθύνσεις εκπαίδευσης)

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (11.00π.μ.-2.00μ.μ.) Οι τοπικοί σύλλογοι μπορούν να κηρύξουν ενισχυτικά, εάν είναι απαραίτητο, διευκολυντικές στάσεις εργασίας (8.00.πμ.-11.00π.μ. ή 2.οομ.μ.-4.οομ.μ.) Καλούμε ιδιαίτερα, τους συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. που βρίσκονται πιο κοντά στο λεκανοπέδιο να φροντίσουν για την οργανωμένη μετακίνηση εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση της Δ.Ο.Ε. στο Υπουργείο Παιδείας.

Όλο το επόμενο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα για συμμετοχή σε νέες κινητοποιήσεις για τα εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και για την επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου που διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα.

Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21/4/2016.

Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε:

 • Μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση

 • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών τώρα

 • Κατάργηση του Ν.3848/10.

 • Άμεση απόσυρση του άρθρου 35 του Σχεδίου Νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση

 • Δεκατετράχρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό

 • Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15

 • Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.

 • Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος απαντούν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μεγαλειώδης κινητοποίηση των εκπαιδευτικών ενάντια στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου – Ανεργία αντί για διορισμούς προανήγγειλε ο υπουργός

Μεγαλειώδης με τη συμμετοχή χιλιάδων εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα 15/4/2016 στο Υπουργείο Παιδείας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Για μια κόμη φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν υπό την «προστασία ΜΑΤ» και δεκάδων αστυνομικών με πολιτικά. Το υπουργείο θύμιζε τις παλιές καλές εποχές «του νόμου και της τάξης».

Οι συγκεντρωμένοι έξω από το χώρο του Υπουργείου αλλά και η μεγάλη αντιπροσωπεία που συμμετείχε στη συνάντηση με τον κ. Υπουργό έκαναν σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται για:

 • Την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου.

 • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών.

 • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση τώρα.

 • Κατάργηση του Ν.3848/10.

 • Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.

 • Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.

 • Κατάργηση την ελαστικής εργασίας.

Η συνάντηση με τον κ. Υπουργό πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και αγανάκτησης. Τα καίρια ζητήματα που έθεσαν οι εκπαιδευτικοί έμειναν αναπάντητα ενώ όσες απαντήσεις δόθηκαν κινούνταν στα όρια του εμπαιγμού.

O Υπουργός, πιστός στις μνημονιακές δεσμεύσεις και στις πολιτικές της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, με πολύ κυνικό τρόπο, απάντησε ότι δεν αλλάζει το παραμικρό στο άρθρο για τα νηπιαγωγεία και ότι θα το καταθέσει ως έχει.

Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τη διάταξη για την πρόσληψη των αναπληρωτών παρά τη συνολική αντίθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνάντηση ο υπουργός αποκάλυψε τον αριθμό των εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, για το 2016. 20.000 θα είναι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που καλύψουν τα κενά στην εκπαίδευση.

Από αυτούς, οι 10.000 θα είναι με μόνιμο διορισμό, αν το επιτρέψουν οι θεσμοί, και 10.000 αναπληρωτές. Έτσι κι αλλιώς, ανεργία προανήγγειλε ο Υπουργός μια που ο συνολικός αριθμός των αναπληρωτών είναι σήμερα 23.000 περίπου. Άρα του χρόνου θα είναι λιγότεροι στο σύνολο κατά 3.000.

Τελικά, με αφορμή την ένταση που ο ίδιος ο Υπουργός δημιουργούσε με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόταν τα αγωνιώδη ερωτήματα των εκπαιδευτικών ο κ. Υπουργός αποχώρησε – τράπηκε σε άτακτη φυγή γιατί γνώριζε πολύ καλά ότι απαντήσεις ουσιαστικές δεν υπήρχαν και ότι μοναδικός γνώμονας της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης είναι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων που οδηγεί στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας και την εξαθλίωση των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ο κλάδος θα απαντήσουν δυναμικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπουργείου και των μνημονιακών πολιτικών κυβέρνησης Ε.Ε. Δ.Ν.Τ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Από τη Δ.Ο.Ε.

«Έκτακτη Γενική Συνέλευση»

Μετά τις κινητοποιήσεις της 15ης Απριλίου καλούμε όλα τα μέλη του Συλλόγου να συμμετέχουν:

 • στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου και ώρα 6.30μμ με θέμα τις από εδώ και πέρα δράσεις μας σχετικά με το Σχέδιο Νόμου πρόσληψης Αναπληρωτών για το έτος 2016-17 και το Σχέδιο Νόμου για τα Νηπιαγωγεία. Στην Γενική Συνέλευση θα παραβρεθεί και το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Γιώργος Τρούλης για ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις.

 • στην 3/ωρη στάση εργασίας 11.00-14.00 που έχει κηρύξει η ΔΟΕ για την Πέμπτη 21 Απριλίου και στην επιπλέον 3/ωρη στάση εργασίας που κηρύσσει ο Σύλλογος μας 8.00-11.00 ή 14.00-16.15

 • στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση την Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 12.00

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Καλλιόπη Παγώνη Φωτεινή Λαχανοπούλου

«Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου»

Μετά τις κινητοποιήσεις της 15ης Απριλίου καλούμε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου μας σε έκτακτη Συνεδρίαση την Τρίτη 19 Απριλίου και ώρα 6.00μμ στα Γραφεία του Συλλόγου.

Ημερήσια Διάταξη

 1. Ενημέρωση

 2. Κινητοποιήσεις σχετικά με το Σχέδιο Νόμου Αναπληρωτών

 3. Διάφορα

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Καλλιόπη Παγώνη Φωτεινή Λαχανοπούλου

 

*Υπενθυμίζουμε ότι τα Συμβούλια είναι ανοιχτά στα μέλη του Συλλόγου για παρακολούθηση.

 

«Ανακοίνωση της ΑΕΕΚΕ σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου παιδείας για τους αναπληρωτές και τα νηπιαγωγεία»

Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών. Η σωρευμένη αγανάκτηση των συναδέλφων μας αναπληρωτών έδωσε παλμό στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Οι συνάδελφοι μας αναπληρώνουν τον εαυτό τους αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες περιμένοντας, κάθε χρόνο, με μια βαλίτσα στο χέρι το Υπουργείο Παιδείας να τους αναγγείλει (εαν το κανει…) τον προορισμό.

Το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει την εκπαίδευση με λογιστικούς όρους και τους συναδέλφους ως αναλώσιμους παίζοντας με το μέλλον της νέας γενιάς. Τα κενά, φέτος, έχουν ξεπεράσει τα 24.000, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβαθμια, και φτάνοντας προς το τέλος της σχολικής χρονιάς έχουν μείνει ακάλυπτα 3.500 κενά. Η βάναυση επίθεση από τα μνημόνια διαλύει σταδιακά, ό, τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, με την παιδεία να αποτελεί βασικό παράδειγμα αντιμετώπισης των βασικών κοινωνικών αγαθών. Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην προσφιλή λύση πολιτικού απεγκλωβισμού με το να προκαλεί κοινωνικό αυτοματισμό στους κόλπους της εκπαιδευτική κοινότητας. Το διακύβευμα είναι κοινό και μόνο μέσα από ενωτικούς αγώνες μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτη τη στάση του Υπουργού Παιδείας ο οποίος, πριν αποχωρήσει, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τίποτα και φάνηκε “βιαστικός” να καταθέσει το νομοσχέδιο. Ακόμα οι πολυσυζητημένες προσλήψεις από διορισμούς για την επόμενη σχολική χρόνια έγιναν διορισμοί της επόμενης τριετίας για να γίνουν γενικά και αόριστα προσλήψεις. Αν μιλάμε για 20.000 προσλήψεις καταλαβαίνουμε ότι περίπου 3.000 με 4.000 κενά δε θα καλυφθούν με αποτέλεσμα πολλά σχολεία είτε να μην ανοίξουν είτε να υπολειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση. Με απλά μαθηματικά το υπουργείο κλείνοντας Νηπιαγωγεία , Τμήματα Ένταξης και με νέο κύμα συγχωνεύσεων θα βρει τη λύση του προβλήματος αλλά τα σχολεία και πάλι δε θα λειτουργήσουν.

Ο Εθνικός διάλογος με τα διαφορα επικοινωνιακά τρικ και ευφυολογήματα προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση της κοινής γνώμης προκειμένου να ακολουθηθεί η όποια επίθεση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στο Δημόσιο Δωρεάν σχολειό. Δεν είναι καινούριο το εγχείρημα, έχει ακολουθηθεί το 1986 από τον Α. Τρίτση και αργότερα το 1991 από το Γ. Σουφλιά όπως και από την αλήστου μνήμης Α. Διαμαντοπούλου εξαγγελίες για την προτεραιότητα του μαθητή. Σε κάθε περίπτωση το πρόσχημα του διαλόγου χρησιμοποιούνταν ως κατασταλτικός παράγοντας στην όποια αντίδραση της Εκπαιδευτικής κοινότητας απέναντι σε εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που αποδομούσαν το Δημόσιο Δωρεάν Σχολειό, με την τελευταία να έχει βάλει φωτιά στα θεμέλια του εκπαιδευτικού συστήματος οδηγώντας σε διάλυση το δημόσιο σχολείο, σε καθιέρωση της αδιοριστίας, σε χιλιάδες κενά που υπάρχουν μέχρι σήμερα. Η τελευταία εκτός από τα ΜΜΕ είχε αρωγούς και συνδικαλιστές που έπαιξαν τον πυροσβεστικό ρόλο αφήνοντας τον 3848/10 και 4024/11 να περάσουν «αβρόχοις ποσί»

Ως Ανεξαρτητη Ενωτική Εκ-κινηση Εκπαιδευτικών ΠΕ καλούμε, για τελευταία φορά, τον Υπουργό Παιδείας να:

α) Μην καταθέσει τη διάταξη για τους αναπληρωτές στη βουλή που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους με χρόνια προϋπηρεσίας στην ανεργία,

β) Προχωρήσει σε άμεση κατάργηση του 3848/2010

γ) Προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς σε όλες τις πραγματικές ανάγκες

δ) αποσύρει τη διάταξη για τα νηπιαγωγεία που στοχεύει στο κλείσιμο ειδικά των νησιωτικών και ορεινών περιοχών.

Παράλληλα ως ΑΕΕΚΕ δηλώνουμε πως εφόσον ο υπουργός προχωρήσει στην κατάθεση του σχεδίου για τους αναπληρωτές και για τα νηπιαγωγεία αποσύρουμε την στήριξη του κλάδου από τον αποκαλούμενο “Εθνικό Διάλογο” καταγγέλλοντας τον ως προσχηματικό.

Καλούμε επίσης:

Όλους τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών της χώρας να καταγγείλουν τη στάση του Υπουργού Παιδείας και να ενημερώσουν τις τοπικές ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων. Να ασκήσουν πίεση στους τοπικούς βουλευτές για απόσυρση της διάταξης.

Όλες τις παρατάξεις να επανεξετάσουν τη στάση τους σχετικά με τον “Εθνικό Διάλογο” σε περίπτωση που ο υπουργό επιμείνει.

Τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, ως εκπρόσωπων του Ελληνικού Λαού να ασκήσουν το χρέος τους και να μην αφήσουν να περάσουν αυτές οι ρυθμίσεις του υπουργείου παιδείας.

Καλούμε όλους τους συναδελφους να δώσουν δυναμικό παρόν στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις, την Τετάρτη 20 Απριλίου, και στην κινητοποίηση στο υπουργείο παιδείας την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 12 ώρα.

Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΕΝΟΤΗΤΑ  ΑΓΩΝΑΣ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς