Μανούσος Μανουσογιάννης Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου

“Μπορεί να είχε για επικεφαλίδα την στήριξη της φοιτητικής μέριμνας αλλά για περιεχόμενο τον πλήρη ενταφιασμό της”

Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΔΙΑΣΩΣΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Μανούσος Μανουσογιάννης Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου
Μανούσος Μανουσογιάννης Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Ρεθύμνου

Το ψήφισμα που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 13/11 εγκρίθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) που, για χάρη του κεφαλαίου, στήριξαν και στηρίζουν τις βάρβαρες αντιλαϊκές περικοπές στα κοινωνικά δικαιώματα και στη φοιτητική μέριμνα, ήταν σε πλήρη συνέπεια και αντιστοιχία με την πολιτική των περικοπών αυτών. Μπορεί να είχε για επικεφαλίδα την στήριξη της φοιτητικής μέριμνας αλλά για περιεχόμενο τον πλήρη ενταφιασμό της. Απευθύνονταν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, στην Περιφέρεια, στην ΚΕΔΕ, όχι για πολιτική στήριξη του αγώνα των φοιτητών απέναντι στην κυβέρνηση αλλά για να λύσουν αυτές ένα πρόβλημα για το οποίο δεν έχουν ούτε τους πόρους ούτε την διοικητική αρμοδιότητα!!! Η αποθέωση του αποπροσανατολισμού.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συνεχίζει, όπως οι προηγούμενες, την φτωχοποίηση των λαϊκών οικογενειών και της πλειοψηφίας των φοιτητών. Περικόπτει τις δαπάνες για τη μέριμνα και την επιβαρύνει με τις μεγάλες αυξήσεις του ΦΠΑ. ΑΡΝΕΙΤΑΙ στην πρυτανεία να διαθέσει τα δικά της αποθεματικά για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος. Αν και είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ υπεύθυνος, έμεινε κυριολεκτικά στο απυρόβλητο. Η προκλητική αυτή συγκάλυψη της κυβέρνησης και των ταξικών συμφερόντων που υπηρετεί είναι πρόκληση και εμπαιγμός στους εκατοντάδες φοιτητές, που κινδυνεύουν να διακόψουν άμεσα τις σπουδές τους και να δουν τα όνειρά τους να γκρεμίζονται.
Πρόκειται για ωμή διαστρέβλωση και εκχυδαϊσμό των φοιτητικών αιτημάτων, όπως αυτά εγκρίθηκαν από τις γενικές τους συνελεύσεις και που πρώτο στόχο έβαζαν την κυβέρνηση και την υποχρηματοδότηση του Πανεπιστημίου. Διαστρέβλωση και εκχυδαϊσμό, που αφού μεθόδευσαν την απομάκρυνση της πλειοψηφίας των φοιτητών, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΟΕ, αναρχοαυτόνομοι). Πίσω από τους ψευτοεπαναστατικούς και «αριστερούς» βερμπαλισμούς τους κρύβεται η αφοσίωσή τους στην αστική τάξη στην οποία επιδεικνύουν τις δικές τους ικανότητες στον αποπροσανατολισμό, για να παίρνουν σειρά στην υλοποίηση του επόμενου μνημονίου.
Παρά τις διαφορετικές τακτικές και επειδή προηγείται πάντα η εξυπηρέτηση των ταξικών συμφερόντων, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ στο Δήμο μετά χαράς αποδέχθηκαν την πάσα του αποπροσανατολισμού, που τους προσέφεραν.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και πάντα στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των φοιτητών, Ήταν η μόνη δημοτική παράταξη που βρέθηκε στο πλευρό τους στον αποκλεισμό των γραφείων της εταιρείας εκμετάλλευσης της λέσχης. Συνέβαλε αποφασιστικά με την παρέμβασή της στο να αρθεί το λοκ άουτ που είχε επιβληθεί. Ήταν η μόνη που καταψήφισε τον πλήρη ενταφιασμό της φοιτητικής μέριμνας και γενικότερα του δικαιώματος του λαού μας σε μια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ στο ύψος των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων.
Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να εγκλωβίσουν το λαό και τη νεολαία μας στα αδιέξοδα, στη μοιρολατρία και την ηττοπάθεια της αποδοχής της βαρβαρότητας που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα μιας χούφτας ομίλων, δεν θα τα καταφέρουν. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Το μήνυμα που τους έστειλε η απεργία στις 12/11 είναι καταλυτικό.

Ρέθυμνο 16/11/2015

Δείτε επίσης!

Χανιά – Έκδοση ψηφίσματος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων σε ομόφωνη απόφαση του κατά την συνεδρίαση του στις 26/02/2020, εξέδωσε …

Ρέθυμνο – Το ΔΣ στηρίζει τους πρώην συμβασιούχους της καθαριότητας

Θετική διάθεση να στηρίξει τους 24 πρόσφατα απολυμένους από την υπηρεσίας καθαριότητας εξέφρασε το δημοτικό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize