Τελευταία Νέα

Μπλακ άουτ σε μηχάνημα του CERN από.. νυφίτσα!

Χρειάστηκε πάνω από δέκα χρόνια και άπειρες επιστημονικές μελέτες για να κατασκευαστεί. Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων του CERN στοίχισε σχεδόν 7 δισ. δολάρια, αλλά μία νυφίτσα κατάφερε να τον.. αποσυντονίσει!

Οι επιστήμονες παρατήρησαν την ξαφνική διακοπή της λειτουργίας του Επιταχυντή, για να διαπιστώσουν μετά από λίγο ότι, το μικρό τρωκτικό είχε φάει τα καλώδια.

Όταν αρχικά εντοπίστηκε το πρόβλημα, οι υπεύθυνοι του ερευνητικού σταθμού, ξεκίνησαν αμέσως έρευνα και εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να βρουν τι φταίει.

Η έρευνα κατέληξε στα αίτια, αλλά και σε ένα πτώμα. Αυτό της νυφίτσας. Το ζώο είχε μασουλήσει τα καλώδια, τα οποία όμως, το τίναξαν παίρνοντάς του τη ζωή.

Οι ζημιές ωστόσο, θα χρειαστούν λίγες μέρες για να επιδιορθωθούν και για να τεθεί και πάλι online ο Επιταχυντής Αδρονίων απαιτείται περισσότερος χρόνος, για αυτό και σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς των επιστημόνων ο επιταχυντής θα τεθεί ξανά σε πλήρη λειτουργία μετά τα μέσα Μαΐου, συνεχίζοντας τα τεράστιας σημασίας επιστημονικά πειράματα που θα φωτίσουν πολλές άγνωστες πτυχές που αφορούν στη γέννηση της ζωής και της ύλης..

ANT1

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ένας ολόκληρος δήμος

Γενικό μπλακ άουτ από τις 4:30 το απόγευμα της Πέμπτης, στον Δήμο Ιεράπετρας Χωρίς ηλεκτρικό …

Μπλακ άουτ σε ολόκληρο το νησί – Το διπλό πρόβλημα που οδήγησε στη διακοπή ρεύματος!

Η Ρόδος έχει μείνει χωρίς ρεύμα και οι κάτοικοι προσπαθούν να μάθουν τι έχει συμβεί. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize