Τελευταία Νέα

Μουσικές Συμπτώσεις της παιδαγωγικής και της αναπτυξιακής ψυχολογίας

anaptixi anhtropou

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου ΄΄ Νίκος Καζαντζάκης ΄΄ συνεχίζει με την Β΄ Συνάντηση του 14ου Κύκλου Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θέμα « Μουσικές Συμπτώσεις της Παιδαγωγικής και της αναπτυξιακής ψυχολογίας».

Επιμορφωτής : Δρ. Δημήτρης Αντωνακάκης

Στο σεμινάριο αυτό θα μελετήσουμε την αναπτυξιακή και μαθησιακή διαδρομή από τη βρεφική έως την πρώτη σχολική ηλικία των παιδιών, με όχημα τη μουσική. Η επικοινωνιακή μουσικότητα της βρεφικής ηλικίας, τα ιδιοσυγκρασιακά παιχνιδοτράγουδα της πρώιμης νηπιακής ηλικίας, τα παραδοσιακά παιχνιδοτράγουδα της νηπιακής ηλικίας και οι μουσικοπαιδαγωγικές εφαρμογές της νηπιακής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αποτελούν τα ορόσημα αυτής της διαδρομής.

            Η δομή του σεμιναρίου μοιράζεται ισότιμα μεταξύ θεωρίας και πρακτικών εφαρμογών. Κάθε θεωρητική ενότητα ακολουθείται από τις ανάλογες μουσικοπαιδαγωγικές εφαρμογές και ανάλυση των αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών στόχων.

 Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φορούν ρούχα που επιτρέπουν την κίνηση και να κρατούν καλτσοπαντόφλες. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο και στο χώρο της FAMILY MUSICALITY, Ραυτοπούλου 4 στο Μασταμπά, 6 με 9 το βράδυ, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.  

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο οι Εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν και την Α΄ Συνάντηση

Το σεμινάριο είναι δωρεάν για όλους τους εκπαιδευτικούς και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.


Γ
ΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς