Τελευταία Νέα

Μνημόνιο III: Κατασχέσεις – εξπρές από τραπεζικούς λογαριασμούς!

atm

Είναι πρόβλεψη του νέου μνημονίου. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου και προς το παρόν στο στόχαστρο θα μπουν όσοι χρωστούν στο δημόσιο ποσά άνω των 70.000. Ουσιαστικά μιλάμε για κατασχέσεις – εξπρές από τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα για τη διαδικασία κατάσχεσης δεν θα υπάρχει καμία γραφειοκρατική χρονοτριβή. Για την εντολή θα αρκεί μονάχα ένα e-mail. Η δέσμευση των χρημάτων θα γίνεται μέσα σε μία ημέρα.

Προς το παρόν το μέτρο της κατάσχεσης θα ισχύσει μόνο για οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 70.000 ευρώ στο δημόσιο, όμως είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα επεκταθεί και σε μικρότερα ποσά. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε σε περίοδο capital controls, οι δικαιούχοι των λογαριασμών δεν μπορούν να αποσύρουν μεγάλα ποσά, ενώ ταυτόχρονα το ακατάσχετο όριο σε ό,τι αφορά σε μισθούς και συντάξεις έχει πέσει από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

Επιπλέον το ακατάσχετο ποσό αφορά μόνο έναν λογαριασμό τράπεζας και αυτός θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία. Για όλα τα υπόλοιπα ποσά και τους λογαριασμούς που δεν υπάγονται σε καθεστώς προστασίας δεν ισχύει το ακατάσχετο, ούτε και το πλαφόν.

Ο Σήφης Σουχλάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου, θεωρεί το μέτρο ως αναμενόμενο λόγω του τρίτου μνημονίου, αλλά και απαράδεκτο, καθώς αρκετοί θα βρεθούν απροετοίμαστοι, χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο καθημερινά. Παράλληλα, πιστεύει ότι όσο αυξάνεται η φορολογία, τόσο θα μειώνονται τα έσοδα, παρά τις προσδοκίες. γιατί στραγγαλίζονται οικονομικά οι επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να περιορίζονται τελικά, τα κρατικά έσοδα.

sifis souxlakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize