Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

Μητροπολίτης Ευγένιος: “Πάντα με Αγάπη” η διαχείριση του κληροδοτήματος Γεωργίου Τσικόγια – Απόψε η ετήσια εκδήλωση υπέρ του Συλλόγου Αγάπη

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος

Επιβεβαιώθηκε και από τα πιο επίσημα χείλη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγενίου, η αποδοχή του κληροδοτήματος Γεωργίου Τσικόγια, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Από 4,6 εκατομμύρια ευρώ, τελικά το ποσό κατέβηκε στα 4,2 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου Αυστραλίας με το ευρώ που έχει υποχωρήσει. Μέσα στο επόμενο διήμερο θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση και με τα 4 ακίνητα που κληροδότησε ο εκλιπών στην τοπική Εκκλησία, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν δεσμευθεί, με παρακράτηση από την εφορία 50.000 ευρώ για τις ανάγκες απόδοσης φόρου στο Δημόσιο, μόλις καταλήξει η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πρόβλημα με ακίνητο επί της οδού Αρκαδίου, το οποίο έχει πρόσοψη και στην παραλία, είναι δηλαδή διαμπερές, όμως αυτό δε φαίνεται και στις φορολογικές δηλώσεις.

Παράλληλα, εξετάζονται οι δυνατότητες και οι μορφές αξιοποίησης του κτιρίου, στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, καθώς δε φαίνεται να μπορεί να υπάρξει συστέγαση αστέγων με το Σύλλογο Αγάπη. Σε ό,τι αφορά τους 8 άστεγους του Ρεθύμνου για τους οποίους έχει γνώση η Εκκλησία, θα κατοικήσουν ανά 2 σε οικίες με τη βοήθεια της Εκκλησίας η οποία και θα συμβάλει στην επανένταξή τους με έκδοση ΑΦΜ, ώστε να μπορούν να δέχονται και επιδότηση ενοικίου και λοιπές υπηρεσίες πρόνοιας, ενώ για τον Σύλλογο Αγάπη εξετάζονται όλα τα βιώσιμα δυνατά σενάρια. Σίγουρα στον Τίμιο Σταυρό θα στεγαστούν μαγειρεία για την παρασκευή 700 μερίδων φαγητού καθημερινά για τις ανάγκες των συσσιτίων της Μητρόπολης με τα έσοδα από τα ακίνητα του εκλιπόντα, συνεδριακό κέντρο και ξενώνας για τους συγγενείς ασθενών του νοσοκομείου.

Όλα αυτά γνωστοποιήθηκαν στα πλαίσια συνέντευξης τύπου για την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση υπέρ του Συλλόγου Αγάπη, αύριο 30 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου στις 18.00 το βράδυ με το παιδικό πρόγραμμα και στις 20.30 το βράδυ με το πρόγραμμα ενηλίκων.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ευγένιος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπη, διαπίστωσε ότι η Αγάπη προσφέρει Αγάπη και στα παιδιά με νοητική υστέρηση, αλλά και σε όλους ανθρώπους, ενώ ο Διευθυντής Λειτουργικού της Γκρεκοτέλ, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, τόνισε ότι όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Αγάπη και ευχαρίστησε όλους όσους θα συμμετάσχουν, μεταξύ των οποίων, ο Όμιλος Βρακοφόρων και το συγκρότημα του Πέτρου Μαρούλη στο πρόγραμμα ενηλίκων της βραδιάς.

Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης Διευθυντής Λειτουργικού Γκρεκοτέλ
Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης Διευθυντής Λειτουργικού Γκρεκοτέλ

sullogos agapi ekdilosi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize