Με θεατρική παράσταση υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποχαιρετά τη σχολική περίοδο το Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Με τις Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη σε διασκευή, θα αποχαιρετίσει τη φετινή σχολική περίοδο το Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Το έργο παρουσιάζει αρκετές αναλογίες με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και των πολιτών της, 2,5 περίπου χιλιάδες χρόνια μετά, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό Πόλυ Παπαδοπούλου.

papadopoulou polu

Ο θεατρικός όμιλος του Πειραματικού εμπνεύστηκε και αξιοποίησε τα χορικά του Αριστοφάνη στις Εκκλησιάζουσες αποδίδοντάς τα με στίχους που συνέταξαν με βάση σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου εξ ου και ο τίλος της παράστασης: Εκκλησιάζουσες.. σαν παλιό σινεμά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και οι 20 μαθητές – ηθοποιοί του Πειραματικού Γυμνασίου μαζί με τους 2 συν 2 μαθητές – μουσικούς του Πειραματικού Γυμνασίου και του Πειραματικού Λυκείου, επέδειξαν μεγάλο ζήλο για τις πρόβες που πραγματοποιούνταν εκτός σχολικού ωραρίου τα Σάββατα, σύμφωνα με την εκπαιδευτικό, Άννα Πατεράκη.

pateraki anna

Αποκορύφωμα της συνεργασίας και της ομαδικής εργασίας όλων όσων συνεργάστηκαν για την παράσταση, αποτελεί ότι αύριο Κυριακή στις 9 το βράδυ στο θέατρο Ερωφίλη και το κοινό θα γίνει κοινωνός και συμβάλει στην προσπάθεια, καθώς αντί εισόδου, καλείται να προσφέρει τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο, συμμεριζόμενο στην πράξη το νόημα του έργου.

ekklisiazouses

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας στους δικαιούχους συμπολίτες θα πραγματοποιήσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο (Σύμπραξη Δ. Ρεθύμνης …

Χανιά – Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου – Ομάδα ΔΣ Χανίων vs Παλαίμαχοι για καλό σκοπό

Αντιμέτωποι θα βρεθούν στο γήπεδο, η ομάδα ΔΣ Χανίων που απαρτίζεται από μέλη όλων των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize