Τελευταία Νέα

Μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

ygeia

Μονάδες γειτονιάς που θα υποστηρίζονται από ομάδα υγείας διαφόρων ειδικοτήτων και θα φέρνουν το σύστημα υγείας στον πολίτη περιλαμβάνει το νέο σχέδιο που εκπονεί το υπουργείο Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).

Τον σχεδιασμό παρουσίασαν στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο γ.γ. για την ΠΦΥ Σταμάτης Βαρδαρός, καθώς και το υπηρεσιακό σχέδιο για την υγειονομική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, με τον Αλ. Φλαμπουράρη να είναι θετικός και υποστηρικτικός της προσπάθειας.

«Στόχος είναι να διαμορφώσουμε ένα ακόμη επίπεδο πρόσβασης στο σύστημα, με μικρές μονάδες που θα καλύπτουν 10.000 – 15.000 κατοίκους» σημειώνει μιλώντας στην «Αυγή» ο Στ. Βαρδαρός και εξηγεί: «Αυξάνουμε τα σημεία πρόσβασης και οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν τον δικό τους οικογενειακό γατρό, ο οποίος θα υποστηρίζεται από ομάδα υγείας διαφόρων ειδικοτήτων». Αυτές οι ομάδες «θα έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα, με παρεμβάσεις στην τοπική κοινότητα. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα διαχειριστούμε καλύτερα την πρόσβαση, θα παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας και θα αποσυμφορήσουμε και τα νοσοκομεία» τονίζει ο Στ. Βαρδαρός.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα και ο σχεδιασμός θα εφαρμοστεί σταδιακά και πιλοτικά, αρχής γενομένης από τον Δήμο Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο, τη Ν. Φιλαδέλφεια, την Πάτρα και τον Δήμο Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. «Μέχρι το τέλος του 2016 θα βρισκόμαστε σε καλό σημείο ωριμότητας για να ξεκινήσει το σχέδιο» πρόσθεσε ο Στ. Βαρδαρός.

Επίσης, προβλέπεται και η ενίσχυση των υφιστάμενων δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των ΠΕΔΥ και των Κέντρων Υγείας, με προσωπικό «και αλληλοδεσμευθήκαμε να εντάξουμε και τη διάσταση του προσφυγικού», σημείωσε ο γ.γ. για την ΠΦΥ.

Δείτε επίσης!

Ανδρέας Ξανθός – Ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση και διορθωτικές κινήσεις για να εκτονωθεί η κρίση αξιοπιστίας στο ευαίσθητο θέμα των εργαστηριακών ελέγχων για covid-19

Το αδιαμφισβήτητο μπάχαλο αυτών των ημερών στο πολύ κρίσιμο, για τον αποτελεσματικό έλεγχο της πανδημίας, …

Ξανθός – Φωτίου – Η κυβέρνηση να φροντίσει για την άμεση διενέργεια διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού σε όλους τους ωφελούμενους και το προσωπικό των γηροκομείων κάθε νομικής μορφής

Με αφορμή την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ακόμη ένα γηροκομείο στο Μαρούσι, ο τομεάρχης Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize