Τελευταία Νέα

Μαθήματα εισαγωγής στην Ιστορία της Τέχνης από το ΜΣΤΚ στο Ρέθυμνο

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Μουσείου Σύγχρονης τέχνης Κρήτης διοργανώνουν μαθήματα εισαγωγής στην Ιστορία της Τέχνης και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να γνωρίσει την Ελληνική και Παγκόσμια Ιστορία της Τέχνης.

Η ιστορία της τέχνης είναι μια ιστορία μεθόδων οπτικής αντίληψης και καταγραφής για το πώς έχει αντιληφθεί ο άνθρωπος διαχρονικά, τις θεμελιώδεις υπαρξιακές έννοιες, διλήμματα και φαινόμενα: ζωή, θάνατος, έρωτας, εξουσία, θρησκεία, πολιτική, οικονομία κτλ. Η Τέχνη στο πέρασμα των αιώνων,  συνέβαλε  με τους  δικούς της τρόπους, μέσα, υλικά και μεθοδολογίες έκφρασης, στην  ανάλυση, ερμηνεία, επικοινωνία και κατασκευή της πραγματικότητας.

Τα μαθήματα είναι δομημένα σε ιστορικές περιόδους, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αποσκοπούν  στην εξοικείωση των συμμετεχόντων  με τις διαδικασίες πρόσληψης, κατανόησης, επεξεργασίας και ερμηνείας των έργων τέχνης.  Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις Εικαστικές και Εφαρμοσμένες Τέχνες (Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική).

Παράλληλα συνεχίζονται οι εγγραφές στα μαθήματα  Ζωγραφικής, Κεραμικής, Κοσμήματος, Αρχιτεκτονικής, Ελεύθερου Σχεδίου, Γραμμικού Σχεδίου, Ιστορίας της Τέχνης, Κούκλες και Κατασκευές.

Τώρα και νέο τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων: Παρασκευή στις ώρες  17.00-21.00.

 

Επίσης υλοποιούνται:

Δίωρα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ζωγραφικής, Κεραμικής, Μουσειοπαιδαγωγικά Προγράμματα και Ξεναγήσεις στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, για Παιδιά και Ενήλικες με αφορμή την Έκθεση με έργα από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Alpha Bank με τίτλο:
               “Η Συλλογή της Alpha Bank. Ελληνική τέχνη από το 1950 έως σήμερα”
σε επιμέλεια της Ειρήνης Οράτη και της Μαρίας Μαραγκού.

Όλα τα δίωρα Εκπαιδευτικά προγράμματα και οι Ξεναγήσεις προτείνονται σε μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, σε Φοιτητές και σε Ενήλικες σε οργανωμένες ομάδες (σύλλογοι, όμιλοι, κ.τ.λ.).

mstk-rethymno-2

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης

Εκπαιδευτικός Τομέας – Εικαστικά Εργαστήρια

(Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθυμνης)

Χειμάρας 8  74 100 Ρέθυμνο

Τ: +30 28310 57353, F: +30 28310 57353

Email: ikaerg@cca.grhttp\\:www.cca.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μαθήματα παραδίδονται δωρεάν σε όλους τους μαθητές στο Κέντρο Νέων στις Μέλαμπες

Φροντιστηριακά μαθήματα Γλώσσας και Έκθεσης στους μαθητές των Μελάμπων Ένας παραγωγικός διάλογος μεταξύ των αυτοδιοικητικών …

Ηράκλειο – Κλειστά τα σχολεία στις 5 Νοεμβρίου – Ποιους μαθητές αφορά

Μαθήματα δεν θα διεξαχθούν σε δημοτικά και νηπιαγωγεία Κλειστά θα είναι τα σχολεία, του νομού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize