Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις – αντιεξουσιαστές και Πολάκη – Επικριτικό και το Ποτάμι

Δικαιολόγησαν σήμερα τις καταλήψεις κυβερνητικά στελέχη

Οξύνεται η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις κτιρίων από “αλληλέγγυους”. Σήμερα αφορμή ήταν μια σειρά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ότι οι καταλήψεις είναι προτιμότερες από γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες , στον Σκάι 100,3.

Επίσης,  η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη είπε ότι δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η Δικαιοσύνη που απομάκρυνε τους καταληψίες, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης διαφώνησε με την απομάκρυνσή τους, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»: “Πρέπει να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για την κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης”.

Για ανοικτή συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους καταληψίες μιλά η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις “συνιστώσες” που προφανώς υπάρχουν πάντα. Ο μπούσουλας χάθηκε. Ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει. Πρωθυπουργός υπάρχει;».

Επικριτική είναι και η αντίδραση του Ποταμιού για την αθωωτική απόφαση των εισβολέων διαδηλωτών σε Εκκλησία εν ώρα λειτουργίας: “Δημιουργεί την αίσθηση ότι καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει” δήλωσε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς