Κόντρα με ΣΥΡΙΖΑ έφερε η διαβούλευση για το πρόγραμμα της ΝΔ – Χατζηδάκης: Όποτε γίνουν εκλογές θα είμαστε πρώτο κόμμα

«Όποτε και αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με σημαντική διαφορά», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία, και συμπλήρωσε: «Μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ στην οποία θα μετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όλοι αυτοί που πιστεύουν στην κοινή λογική».

Μάλιστα, διαβλέπει ότι «όλη η συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει να είναι προεκλογική» και ότι ο κ. Τσίπρας «μπήκε στη λογική της διαχείρισης της ήττας», ενώ θεωρεί πολύ πιθανόν «να σχεδιάζει να αποδράσει προκειμένου να περιορίσει το εύρος της».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημιουργίας μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν δυστυχώς οι προϋποθέσεις για μία συνεργασία».

Όσον αφορά το νέο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην προσεχή ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι «θα περιγράψει ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει το τρίπτυχο: λιγότεροι φόροι- λιγότερες δαπάνες- περισσότερες επενδύσεις».

Τόνισε ότι «η αξιοπιστία και η αρτιότητα αυτού του προγράμματος θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να πείσει την τρόικα και τους δανειστές ότι το νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, που θέλει να εφαρμόσει η ΝΔ, θα πρέπει να συνοδευτεί από μικρότερα δημοσιονομικά πλεονάσματα, διότι έτσι θα είναι πιο αποτελεσματικό». Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «αυτός ο συνδυασμός φόρων-φόρων-φόρων και μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια είναι υφεσιακός και αδιέξοδος».

Τέλος, σχετικά με τον εκλογικό νόμο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής Β’ Αθηνών, επεισήμανε ότι μετά τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης «θα συζητήσουμε την προοπτική ενός πιο αναλογικού μπόνους, που θα συνδέεται με τη δύναμη του πρώτου κόμματος, χωρίς όμως να κάνουμε εκπτώσεις στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς