Κλειστά σχολεία με το πρώτο κουδούνι (;)

Δεν αποκλείεται με το πρώτο κουδούνι σε λίγες μέρες ακόμα και μεγάλα δημοτικά σχολεία στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου να παραμείνουν κλειστά. Ο λόγος για τα δημοτικά σχολεία σε Ζωνιανά και Λιβάδια Μυλοποτάμου, όμως και διθέσια και τριθέσια σχολεία θα λειτουργήσουν ως μονοθέσια σε αρκετές περιπτώσεις, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Γιώργος Σαϊτάκης.

Καμία πρόνοια δεν έχει ληφθεί ούτε καν για τους μαθητές που με διάγνωση από το ΚΕΔΔΥ (Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης), χρειάζονται παράλληλη στήριξη λόγω μαθησιακών δυσκολιών.

Πολλά σχολεία θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας λόγω των 400 κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε επίπεδο Ρεθύμνου. Φαίνεται ότι οι τάξεις θα λειτουργήσουν με συν 10% μαθητές, δηλαδή έως 27 που επιτρέπει ο νόμος, ενώ μάλλον το Υπουργείο Παιδείας θα δοκιμάσει να βρει κάποιον τρόπο ώστε τα χρήματα του ΕΣΠΑ να διοχετευθούν στις βασικές ανάγκες πρόσληψης εκπαιδευτικού προσωπικού και όχι για το διευρυμένο ωράριο.

dimotika sxoleia (4) dimotika sxoleia (3) dimotika sxoleia (2) dimotika sxoleia (1)giorgos saitakis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς