Καταιγισμός προβλημάτων “με το καλησπέρα” στο Δημόσιο ΙΕΚ Ρεθύμνου

dimosio iek rethymnou (1)

200.000 νέοι έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό. Άλλοι τόσοι όμως και ακόμη παραπάνω με πτυχία, οικογένειες, παραμένουν εδώ και παλεύουν για κάτι καλύτερο. Παρά τις όποιες άλλες ή όχι σπουδές πλέον επιθυμούν και μια εξειδίκευση σε ένα Δημόσιο ή όχι ΙΕΚ, έτσι ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί στην αγορά εργασίας ή στο στήσιμο δικής τους επιχείρησης.

Άλλοι εργάζονται και άλλοι όχι, άλλοι είναι 18 και άλλοι αρκετά μεγαλύτεροι, όμως αυτή η μη τυπική μορφή εκπαίδευσης, είναι μάλλον μη τυπική και στον προγραμματισμό λειτουργίας της..

Υπήρξε πίεση την τελευταία στιγμή έτσι ώστε από Δευτέρας μέχρι χθες Τετάρτη να ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο. Το αποτέλεσμα;

Οι εκατοντάδες μαθητές του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου περίμεναν στην αυλή του ΕΠΑΛ στα Περιβόλια για να τους ανακοινωθεί ανά τμήμα πότε θα γίνουν κάποια μαθήματα κατά πράξη και περίπτωση ή και τηλεφωνικά κάθε μέρα για την επομένη.

Με αναθέσεις σε καθηγητές των ΕΠΑΛ γίνεται προσπάθεια να συμπληρωθούν οι διδακτικές ώρες, όμως αυτό γίνεται και με καθηγητές από Ηράκλειο και Χανιά με τις όποιες δυσκολίες, ενώ λόγω του της τελευταίας στιγμής κάποιοι βρίσκονται και εκτός Κρήτης.

Αλλαγές επί αλλαγών και αρνήσεις επί αρνήσεων έφεραν εις πέρας το 70% του διδακτικού προγράμματος, όμως από στιγμή σε στιγμή ανατρέπονταν όλα σε κάποια τμήματα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έλλειψη καθηγητών λόγω κωλύματος διδασκαλίας εξαιτίας εκλογικής διαδικασίας στον κλάδο.

Παράλληλα, τα διαλείμματα συμπτύσσονται κατά το περισσότερο δυνατόν για να μειωθεί όσο γίνεται η ώρα ολοκλήρωσης των μαθημάτων για όσους θα φοιτούν ή θα διδάσκουν, ερχόμενοι από μακριά, ενώ σε 12 εβδομάδες πρέπει να ολοκληρωθεί διδακτική εργασία 15 εβδομάδων.

Σημειώνεται, ότι το μόνιμο προσωπικό του Δημόσιου ΙΕΚ Ρεθύμνου είναι 2 άτομα και 1 με απόσπαση, ενώ εδώ και 3 μήνες δε διαθέτει Διευθυντή, αφού: “Δόθηκε παράταση θητείας που δεν αποδέχθηκε, και αυτοδικαίως αποχώρησε”.

Τα προβλήματα εντείνονται και λόγω του γαϊτανακίου μεταστεγάσεων σχολικών μονάδων που πρέπει να ολοκληρωθούν σε ΕΠΑΛ Περιβολίων και Γυμνασίου – Λυκείου Ατσιποπούλου με ζήτημα για το ΙΕΚ όχι αιθουσών, αλλά θρανίων και καθισμάτων λόγω των πολυπληθών τμημάτων.

dimosio iek rethymnou (3) dimosio iek rethymnou (4) dimosio iek rethymnou (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς