Καταγγελία για ρουσφετολογική μετάταξη νοσηλεύτριας

Την απόφαση  του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού για μετάταξη νοσηλεύτριας  του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, παρά το ότι υπήρχε αρνητική σχετική εισήγηση από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο, καταγγέλει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου με ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

Καταγγέλλουμε την μεμονωμένη και ρουσφετολογική απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ξανθού με αρ.πρωτ. 46638/23-6-16 για μετάταξη νοσηλεύτριας  του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου προς το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, παρά το ότι υπήρχε αρνητική σχετική εισήγηση από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του ν. Λασιθίου (πρακτ. 10/17-7-15).

Η μετακίνηση προφανώς αποτελεί ρουσφέτι του Υπουργείου Υγείας αφού υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις εργαζομένων του Νοσοκομείου μας με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας και περισσότερα κοινωνικά κριτήρια, που όμως δεν έχουν γίνει δεκτές. Η συγκεκριμένη μετάταξη αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο το προσωπικό του Νοσοκομείου  μας, παρά το ότι πριν περίπου ένα χρόνο ο τότε ΔΥΠΕαρχης κ. Ηγουμενίδης παρουσία του κ. Ξανθού  είχε υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε επιστροφή όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί από το νομό Λασιθίου προς άλλα Νοσοκομεία. 

Αντί να γίνει αυτό, βλέπουμε ακόμα μια μονομερή μετάταξη από το Νοσοκομείο Αγ, Νικολάου προς άλλο Νοσοκομείο, από την κυβέρνηση που συνεχίζει να πράττει τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε.

Είναι προφανές ότι το ήθος της σημερινή ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ουδόλως διαφέρει από την ηθική των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου

Ως Σύλλογος έχουμε προτείνει στους παράγοντες του Υπουργείου Υγείας να δημιουργηθεί ένα διαφανές σύστημα μετατάξεων προσωπικού με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια και συνδεδεμένο με τις προσλήψεις, έτσι ώστε να λάβει τέλος το απαράδεκτο και ρουσφετολογικό καθεστώς των μετατάξεων και των τρίμηνων μετακινήσεων. Δυστυχώς η πρόταση μας δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα να συνεχίζονται αυτά τα προκλητικά φαινόμενα που αποδυναμώνουν τα Νοσοκομεία, και σε συνδυασμό με την έλλειψη προσλήψεων που επιβάλει η συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, οδηγούν το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου σε συνεχή συρρίκνωση. 

Αργά ή γρήγορα η κατάσταση θα φτάσει στο απροχώρητο και αυτό είναι κάτι που η τοπική κοινωνία του Μεραμπέλλου και του ν. Λασιθίου πρέπει να το αντιληφθεί εγκαίρως και να αντιδράσει αναλόγως.

Δείτε επίσης!

Απαγωγή Μαρκέλλας – Eρωτήματα για τις ναρκωτικές ουσίες – Γιατί ο αδερφός της θέλει την επιμέλειά της

Πλήθος ερωτημάτων παραμένουν στην υπόθεση της απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας από τη Θεσσαλονίκη. Στο επίκεντρο …

Ηράκλειο – Μητέρα κατήγγειλε τον γιο της και κόρη τον πατέρα της

Δύο διαφορετικές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας απασχολούν τις τελευταίες ώρες τις αρχές Το δρόμο της δικαιοσύνης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize