Κατέρρευσε γέφυρα στην Ινδία – 22 αγνοούμενοι

Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα, στη δυτική Ινδία, δύο λεωφορεία κατέπεσαν σε πλημμυρισμένο ποτάμι όταν κατέρρευσε γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο Μουμπάι-Γκόα από την οποία περνούσαν.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, υπάρχουν 22 αγνοούμενοι, επιβάτες των λεωφορείων, και εκφράζονται φόβοι ότι είναι ήδη νεκροί, καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να βρουν ούτε τα λεωφορεία ούτε επιζώντες.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, έχουν ανασυρθεί δύο πτώματα.

«Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε την ταυτότητά τους. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται», δήλωσε ο Σαντζάι Πατίλ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Περισσότεροι από εκατό διασώστες, με καταδυτικό εξοπλισμό, βρίσκονται στο σημείο, όμως οι προσπάθειές τους δυσχεραίνονται από τη μεγάλη ροή του ποταμού και τη βροχή που πέφτει ακατάπαυστα.

«Τα ρεύματα είναι πολύ ισχυρά, εμποδίζοντάς μας να ξεκινήσουμε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση έρευνας. Αναζητούμε οχήματα και πτώματα σε μια απόσταση περίπου οκτώ χιλιομέτρων», δήλωσε επίσης ο Ο.Π.Σινγκ, τοπικός αξιωματούχος αρμόδιος για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί επίσης πάνω από την περιοχή, βοηθώντας στις έρευνες.

Τα δύο λεωφορεία μετέφεραν συνολικά 18 επιβάτες, δύο οδηγούς και δύο ελεγκτές εισιτηρίων.

Η γέφυρα είχε κατασκευαστεί στη δεκαετία του 1940 και εκτιμάται ότι κατέρρευσε εξαιτίας των πλημμυρών -είναι περίοδος μουσώνων- που έχουν διαβρώσει τα εδάφη και την ανόδου των υδάτων στον ποταμό Σαβίτρι πάνω από τον οποίο περνούσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς