Τελευταία Νέα

Κανείς δεν βάζει το παιδί του σε μια βάρκα εκτός και το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά – Μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης – Το πρόγραμμα

emprakti allileggii prosfyges

«Σάββατο 2 Απριλίου – Μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης

& συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες»

 

Η “Πρωτοβουλία έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες” οργανώνει μέρα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παρουσίαση δρώμενων από μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συναυλία με μαθητικά και τοπικά συγκροτήματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πρόσφυγες του Πειραιά. Την ίδια ημέρα θα ολοκληρωθεί και η καμπάνια αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα: «Μια σχολική σάκα γεμάτη αλληλεγγύη».

*Στηρίζουμε την Αντιπολεμική Πορεία| ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 7μ.μ. – ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ| με κάλεσμα από την συνέλευση αλληλεγγύης στους Μετανάστες-στριες»

 

Πρόγραμμα ημέρας:

2ο Δημοτικό Ρεθύμνου(έναντι Δημαρχείου)

 

  • 12 το μεσημέρι – 9μ.μ.: συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.
  • 6μ.μ.: Παρουσιάσεις-δρώμενα από μαθητές σχολείων για μικρούς και για μεγάλους
  • 8μ.μ.: Συναυλία από μαθητικά και τοπικά συγκροτήματα.

Συμμετέχουν:

–          Μουσικό σχήμα από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

–          Μουσικοχορευτικό σχήμα από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

–          ΑΚΡΙΒΟΣ & ΣΥΚΑΚΗΣ

–          ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ

–          Παπανικολοπούλου – Βάρδαρος – Μυλωνάκης(YARAMAN)

–         The 4 horsemen

–         Shade & the Soul Gig

 

ΛΙΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Διάφορα: Παιδικά καροτσάκια, Μάρσιποι για μωρά, Χάρτινα ποτήρια, Πλαστικά κουτάλια & πιρούνια.

Τρόφιμα: Βρεφικά γάλατα σε σκόνη, Παιδικές κρέμες, Γάλα μακράς διάρκειας(σε χάρτινη συσκευασία), Παστέλια, Μπάρες δημητριακών,  Κονσέρβες(ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ).

Είδη Υγιεινής: Πάνες για μωρά, Σερβιέτες, Μωρομάντηλα, Οδοντόκρεμες, Οδοντόβουρτσες.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ

«Σάββατο 2 Απριλίου – Μέρα έμπρακτης αλληλεγγύης
& συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες»

“Κανείς δεν βάζει το παιδί του σε μια βάρκα
εκτός και το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά”

Η Συρία έχει βομβαρδιστεί τον τελευταίο χρόνο από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία και την Αυστραλία, ενώ το ISIS επελαύνει. Στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ η ζωή των ανθρώπων βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο μετά τις ΝΑΤΟϊκες επεμβάσεις. Στην Υεμένη περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους πλήττονται από λιμό. Στο Πακιστάν εξάχρονα παιδιά δουλεύουν 14 ώρες την ημέρα σε άθλιες συνθήκες, ράβοντας ρούχα και παπούτσια διάσημων εταιρειών. Ο κατάλογος της δυστυχίας είναι μακρύς… και εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε γιατί αυτοί οι άνθρωποι δε μένουν στις χώρες τους; Ή ποιοί από αυτούς είναι πρόσφυγες και ποίοι μετανάστες.
Για τα δεινά αυτών των ανθρώπων, τις μεγαλύτερες ευθύνες έχει ο δυτικός κόσμος. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης παρεμβαίνουν στα εσωτερικά των χωρών, εξοπλίζουν απολυταρχικά καθεστώτα, πλουτίζουν από το εμπόριο των όπλων, αποφασίζουν “ανθρωπιστικούς” βομβαρδισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι τα αεροπλάνα για τον “πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία”, που διέλυσαν τη Μέση Ανατολή, πράγμα που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την άνοδο του ISIS, ξεκινούσαν και από δίπλα μας, από τη βάση της Σούδας.
Συνέχεια των παραπάνω είναι η ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης φρούριο, τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες στα σημεία διέλευσης, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι απελάσεις. Πρόκειται για παράνομες, απάνθρωπες και δολοφονικές πρακτικές γιατί καταστρατηγούν τη Σύμβαση της Γενεύης, κάνουν το ταξίδι των προσφύγων δυσκολότερο, τους διακινητές πιο αδίστακτους και τελικά οδηγούν εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο θάνατο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη για τις εκατόμβες των πνιγμένων με τη διατήρηση του δολοφονικού φράχτη στον Έβρο, με την συναίνεση της στην παρουσία της Frontex και του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αλλά και με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψε για τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Οι πρόσφυγες στην Τουρκία δεν έχουν καμιά προστασία, ζουν σε άθλιες συνθήκες και πολύ περισσότερο βρίσκονται στο έλεος ενός καθεστώτος που βομβαρδίζει τη Συρία αλλά και περιοχές των Κούρδων.
Η κοινωνία της αλληλεγγύης έχει καταδικάσει τις παραπάνω πολιτικές και έχει δώσει την δική της απάντηση προσφέροντας από το υστέρημα της και καλωσορίζοντας τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία με χιλιάδες ανθρώπους εγκλωβισμένους στη χώρα μας, οφείλουμε να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας.
Παράλληλα, το μεγάλο αυτό κίνημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού χρειάζεται να συνοδευθεί από ένα μεγάλο κίνημα που θα καταγγέλλει τις ρατσιστικές και απάνθρωπες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που θα απαιτήσει την απομάκρυνση της Frontex και του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και το σταμάτημα επεμβάσεων που διαλύουν τις χώρες της Μέσης Ανατολής ξεριζώνοντας εκατομμύρια ανθρώπων.
Όχι πολλά χρόνια πριν, τη δεκαετία του ’30, όταν εκατοντάδες Εβραίοι προσπάθησαν να διαφύγουν από τη ναζιστική Γερμανία, βρήκαν κλειστά σύνορα και στη συνέχεια φρικτό θάνατο. Πολλοί από τους υπεύθυνους για τα εγκλήματα ισχυρίστηκαν “ότι δεν ήξεραν”. Σήμερα δεν μπορούμε να επικαλεστούμε άγνοια.
Δεν κλείνουμε τα μάτια. Δεν συναινούμε στα εγκλήματα.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα και τη δυνατότητα να ταξιδεύουν όπου επιθυμούν.
Ζητάμε ανθρώπινους, αξιοπρεπείς, ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να δώσει μαζικά το παρόν στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της
«Μέρας έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ

Δείτε επίσης!

Μόρια – ΜΚΟ αναφέρθηκε σε “ελληνικό τμήμα της Λέσβου” εξαιρώντας το ΚΥΤ

Μηνυτήρια αναφορά κατά της MORIA CORONA AWARENESS TEAM  από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – «Θα …

Ρέθυμνο – Τα νέα δρομολόγια του ΚΤΕΛ από 25/05/2020

Πρόγραμμα Δρομολογίων – ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize