Τελευταία Νέα

Κάλεσμα του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ηρακλείο για συμμετοχή στην απεργία

 plateia eleutherias iraklio

Κάλεσμα του Σωματείου Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου
«Γαλάτεια Καζαντζάκη» για συμμετοχή στην απεργία στις 4/2/2016
στις 10.00 στην Πλ. Ελευθερίας

Στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα φέρει προς ψήφιση το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.

Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε «πως υπάρχουν και χειρότερα»! Γι’ αυτό μαζί με την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με τις συνεχείς απολύσεις, με τις καθυστερήσεις δεδουλευμένων, μέχρι και λοκ αουτ, πολλαπλασιάζουν τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μας ξεγελάσουν, να μας βάλουν στη γωνιά!

Ενδεικτικά, με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό προβλέπονται τα εξής: Νεός τρόπος υπολογισμού των συντάξεων, ενοποίηση ταμείων, υπέρογκη αύξηση εισφορών, αύξηση εισφορών στις επικουρικές συντάξεις. Αν προστεθούν όλα αυτά και στα αυξημένα όρια ηλικίας, γίνεται κατανοητό ότι η συντριπτική πλειονότητα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πάρει στην καλύτερη των περιπτώσεων μια σύνταξη επίδομα των 384€.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Η ιδιωτική υγεία και ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.

Οι απεργιακές μάχες έδειξαν ότι η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες μας, στην οργάνωση μας. Με ισχυρό μέτωπο μπορούμε να καθυστερούμε, να ματαιώνουμε σχεδιασμούς και μέτρα, αλλά αυτό δε φτάνει. Πρέπει να βάλουμε μπρος για να πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε, για νέες κατακτήσεις! Ο λαϊκός συντονισμένος ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο!Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνεςθα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!Να ενώσουμε την  οργή και την αγανάκτησή μας με τους άλλους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας, τους γονείς των μαθητών μας. Να νεκρώσουν όλες οι δουλειές, όλοι οι χώροι ιδιωτικής εκπαίδευσης!

  • Διεκδικούμε:

1. Για τον κλάδο μας κατώτερο μεικτό ωρομίσθιο στα 13,36 Ευρώ, κατώτερο μισθό για 18 ώρες εβδομαδιαίως στα ΚΞΓ στα 1015,36 Ευρώ και για 21 ώρες στα ΦΜΕ στα 1175,08 Ευρώ για τους εκπαιδευτικούς σε αυτά. 5% προσαύξηση για κάθε τριετία, 8% και 12% για μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών αντίστοιχα. Κατοχύρωση επιδομάτων γάμου και τέκνων, όλων των αργιών.

2.Να διεκδικήσουμε κατοχύρωση των αργιών και οικονομικές απολαβές από αυτές. Κατοχύρωση οικονομική των υπερωριών, των επιτηρήσεων, για ενημερώσεις γονέων και προσαύξησή τους στο 75% επί του βασικού ωρομισθίου.

3. Αμοιβή για τη διόρθωση γραπτών. Κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων για πρωτότυπες σημειώσεις του εργαζόμενου καθηγητή ή έκδοση βιβλίων του.

4. Μετατροπή 2 διαδοχικών επάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου

5. Άμεση κάλυψη ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων για τους ίδιους και την οικογένεια τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

6.Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων.

7.Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

8.Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στην εκμετάλλευση, στις απολύσεις, στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο.

9. Για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Μισθό από τον πρώτο μήνα. Πληρωμή επιδομάτων, υπερωριών, νυχτερινής εργασίας. Αναγνώριση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών.

10. Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής.
11. Δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν οι ελλείψεις.

  • ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Πανεργατική Απεργία στις 4 Φλεβάρη στις 10.00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς