Θετική η αποτίμηση για την πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Κρήτης

Συνάντηση Περιφερειάρχη με το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Κρήτης 

 

Η πορεία του ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 που ολοκληρώνεται αλλά και η υλοποίηση της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ήταν το αντικείμενο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Περιφέρεια υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κρήτης. Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013 που πλησιάζει το 80% σε υλοποίηση ολοκληρωμένων έργων παρά την δύσκολη συγκυρία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό υλοποίησης δράσεων γυναικείας επιχειρηματικότητας υπερβαίνει το 93% σε ολοκληρωμένα ενταγμένα έργα, ποσοστό που είναι το υψηλότερο στην Ελλάδα. Ο Περιφερειάρχης και οι συμμετέχοντες επεσήμαναν την καλή, αποτελεσματική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ τους που όπως ανέφεραν η επιτυχημένη αυτή συνεργασία συνεχίζεται και την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. «Συνεχίζουμε ενωμένοι. Η ισχύς εν τη ενώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ήταν παρόντες οι Πρόεδροι των Επιμελητήριων Κρήτης Μανόλης Αλιφιεράκης, Γιάννης Γιακουμάκης, Γιάννης Μαργαρώνης, Θωμάς Χαριτάκης, ο γενικός διευθυντής του ενδιάμεσου φορέα του Υπουργείου Ανάπτυξης ΕΦΕΠΑΕ Αλέξανδρος Μακρής, ο διευθυντής υλοποίησης έργων Γιώργος Τερζάκης, ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδης Φραγκάκης, ο εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης, ο εκπρόσωπος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Γιώργος Κουρλετάκης, και ο εκπρόσωπος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Ευθύμιος Λαυρενίδης.

Δείτε επίσης!

Σταύρος Αρναουτάκης – «Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής θα καλύψει το μεγάλο ενεργειακό έλλειμμα του νησιού και θα βελτιώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Κρήτης, με σημαντική μείωση των ρύπων κατά 60%»

Στ. Αρναουτάκης: «Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής θα καλύψει το μεγάλο ενεργειακό έλλειμμα του νησιού και …

Ιεράπετρα – Επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη νήσο Χρυσή

Επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη στη νήσο Χρυσή πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize