Ο Μητροπολίτης Ευγένιος ασπάζεται τη Λευκή Περιστερά

Θεοφάνεια με την αρμόζουσα λαμπρότητα και ευχάριστα απρόοπτα στο Ρέθυμνο!

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Ρέθυμνο. Το τρίτο περιστέρι που ελευθέρωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος επέστρεψε και κάθισε στον ώμο του πατέρα Νικόλαου Νικηφόρου. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε και φέτος ο Αντώνης Μακρυμανωλάκης που τηρεί το έθιμο από τα 5 χρόνια του για χάρη της οικογένειάς του και του ιδίου ως ευλογία Θεού. Οι βουτηχτές κολύμπησαν αρκετά μέτρα κι έπειτα συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να επιστρέψουν για να πιάσουν τον Σταυρό. Χρόνια πολλά και πλήρη Χριστοφωτισμού ευχήθηκε ο Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος. Οι πολιτικοί φορείς του Ρεθύμνου δεσμεύθηκαν για ό,τι καλύτερο για τον τόπο με αφορμή την ημέρα.

Ο Μητροπολίτης Ευγένιος ασπάζεται τη Λευκή Περιστερά
Ο Μητροπολίτης Ευγένιος ασπάζεται τη Λευκή Περιστερά

theofaneia 2016 rethymno (8) theofaneia 2016 rethymno (10) theofaneia 2016 rethymno (11) theofaneia 2016 rethymno (12)

Η Λευκή Περιστερά στον ώμο του Πατέρα Νικολάου Νικηφόρου
Η Λευκή Περιστερά στον ώμο του Πατέρα Νικολάου Νικηφόρου

theofaneia 2016 rethymno (7) theofaneia 2016 rethymno (9) theofaneia 2016 rethymno (5) theofaneia 2016 rethymno (3) theofaneia 2016 rethymno (4) theofaneia 2016 rethymno (1) theofaneia 2016 rethymno (6)

Ο Αντώνης Μακρυμανωλάκης έπιασε και φέτος τον Τίμιο Σταυρό
Ο Αντώνης Μακρυμανωλάκης έπιασε και φέτος τον Τίμιο Σταυρό
Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου
Μαρία Λιονή Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου
Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ
Γιάννης Κεφαλογιάννης Βουλευτής Ρεθύμνου ΝΔ

 

Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου
Γιώργος Μαρινάκης Δήμαρχος Ρεθύμνου

ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

6 Ιανουαρίου 2016

Με την πάνδημη συμμετοχή των ευσεβών Ρεθυμνίων εορτάσθηκε και εφέτος η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Την Τετάρτη 6η Ιανουαρίου 2016, κυριώνυμο ημέρα των Φώτων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε στον Όρθρο της Εορτής και ιερούργησε κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης. Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, όπως ορίζει το Τυπικό της Εκκλησίας μας, ο Επίσκοπός μας τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Επίσης, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε τιμητικό έπαινο της Μητροπόλεώς μας στη Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης για την εν γένει προσφορά της στον πολιτισμό του τόπου μας και ιδιαίτερα για την πάντοτε ολοπρόθυμη συμμετοχή της στις τελετές της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, λιτανευτική πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και με τη συμμετοχή των τοπικών Αρχών, τιμητικού αγήματος του 547 ΑΜ Τάγματος Πεζικού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής και των Προσκόπων, κατευθύνθηκε προς το Ενετικό Λιμάνι της πόλεως Ρεθύμνης, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των υδάτων. Πολλοί νέοι βούτηξαν και εφέτος στα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Στον κ. Αντώνιο Μακρυμανωλάκη, ο οποίος Τον ανέσυρε πρώτος, ο Επίσκοπός μας απένειμε χρυσό Σταυρό, τον οποίο ευγενικά εφέτος προσέφερε η Ενορία των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Μισιρίων της πόλεως Ρεθύμνης.

Μετά την Τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ο Επίσκοπός μας και οι Αρχές του τόπου μετέβησαν στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνης για την καθιερωμένη κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λιμενικού Σώματος.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

imra theofaneia 2016 (1) imra theofaneia 2016 (2) imra theofaneia 2016 (3) imra theofaneia 2016 (4) imra theofaneia 2016 (5) imra theofaneia 2016 (6) imra theofaneia 2016 (7) imra theofaneia 2016 (8) imra theofaneia 2016 (9) imra theofaneia 2016 (10) imra theofaneia 2016 (11) imra theofaneia 2016 (12)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς