Τελευταία Νέα

Η Κρήτη στη.. Θεσσαλονίκη!

thessaloniki kriti i megali sinantisi (1)

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση»  από 30 έως 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στους χώρους του «Λιμανιού – Κατάρτι». Στην έκθεση παραγωγοί, μεταποιητές, επιχειρηματίες της Κρήτης θα έχουν την δυνατότητα να προβάλλουν και να προωθήσουν  τα ποιοτικά προϊόντα του νησιού, τις υπηρεσίες αλλά και το τουρισμό. Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε η έκθεση, οι στόχοι της, από την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, τον πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλη Χνάρη, τη πρόεδρο του συλλόγου γυναικών επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη και τον οργανωτή-εκπρόσωπο της έκθεσης Νεκτάριο Σερμάκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου ανέφερε: «Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, αποτελούν ένα σημαντικό επιχειρηματικό-εξαγωγικό σταυροδρόμι της Ελλάδας προς τα Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Είναι μια πολύ σημαντική έκθεση που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες της Κρήτης, στους παραγωγούς, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, να προωθήσουν τα Κρητικά προϊόντα και στην μεγάλη αγορά της Μακεδονίας. Στηρίζουμε τέτοια σημαντικά εκθεσιακά γεγονότα που προβάλλουν και προωθούν τα προϊόντα του νησιού στην εσωτερική και διεθνή αγορά».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης: «Πρόκειται για ένα σημαντικό εμπορικό, επιχειρηματικό γεγονός που μεταφέρεται μετά την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη στηρίζουν πάντα τέτοιες προσπάθειες οι οποίες προβάλλουν και προωθούν τα Κρητικά ποιοτικά τυποποιημένα προϊόντα. Είναι πολύ σημαντικό το νέο αυτό εγχείρημα καθώς δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς και στους επιχειρηματίες να έρθουν σε επαφή με τα προϊόντα και να προσελκύσουν το καταναλωτικό κοινό της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων».

Ο διοργανωτής της έκθεσης Νεκτάριος Σερμάκης: «Η «καρδιά» της Κρήτης θα χτυπά δυνατά από 30 έως 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στη Μακεδονία. Εκεί θα δοθεί η δυνατότητα στις Κρητικές επιχειρήσεις να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Επίσης στοχευμένοι αγοραστές να επισκεφθούν την έκθεση και να συμπράξουν συνεργασίες με τους Κρήτες παραγωγούς και μεταποιητές. Η έκθεση αυτή μετά τις 3 επιτυχημένες εκθέσεις που έχουμε κάνει στην Αθήνα έρχεται σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας, που θα εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν παράλληλα τον πολιτισμό, και την Κρητική Διατροφή».

Στην έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό οι διοργανωτές στοχεύουν:

-Να γευθούν και να προμηθευτούν οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, τα υψηλής διατροφικής αξίας κρητικά προϊόντα απ’ ευθείας από τους παραγωγούς και τους μεταποιητές.

-Να φέρουν σε επαφή τις Κρητικές επιχειρήσεις με τους χονδρεμπόρους της ευρύτερης περιοχής συνάπτοντας σχέσεις συνεργασίας.

-Να τοποθετήσουν τα κρητικά προϊόντα σε περισσότερα σημεία πώλησης στη Βόρεια Ελλάδα, κατακτώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην περιοχή της Μακεδονίας.

-Να προωθήσουν το σύγχρονο πρόσωπο του νησιού, γνωστοποιώντας τις εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Κρήτη και να ενισχυθεί ως ιδανικός τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες το χρόνο.

thessaloniki kriti i megali sinantisi (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize