Τελευταία Νέα

“Η διαδικασία αποδοχής του κληροδοτήματος Τσικόγια έχει ολοκληρωθεί”

klirodotima tsikogia (12)

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποδοχής του κληροδοτήματος Τσικόγια από την τοπική εκκλησία με τα 4,3 περίπου εκατομμύρια ευρώ να βρίσκονται σε λογαριασμό της Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Τα χρήματα είναι λιγότερα από το αρχικό ποσό της δωρεάς καθώς είναι σε δολάριο Αυστραλίας, το οποίο έχει υποχωρήσει έναντι του ευρώ.

Μόλις ξεκαθαρίσει ολοκληρωτικά το τοπίο και σε ό,τι αφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα ακίνητα που έχει κληροδοτήσει στην Εκκλησία ο εκλιπών Γεώργιος Τσικόγιας, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, ο οποίος και θα τελέσει μνημόσυνο την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό των 4 Μαρτύρων στη μνήμη του Γεωργίου Τσικόγια.

Ευγένιος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
Ευγένιος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο νομικός σύμβουλος της Ι.Μ Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Νίκος Κοτζαμπασάκης, διαβεβαιώνει ότι εξαρχής έγιναν, αλλά και στο μέλλον θα γίνουν σεβαστές οι προθέσεις του Γεωργίου Τσικόγια, για ανέγερση προνοιακού ιδρύματος στον λόφο του Τιμίου Σταυρού υπό τον τίτλο “Θεομήτωρ”. Μεταξύ άλλων το κτίριο των 3.400τ.μ. θα στεγάσει ξανά τον Σύλλογο Αγάπη, όπως και χώρους παρασκευής 700 μερίδων φαγητού τουλάχιστον καθημερινά για τα συσσίτια της Μητρόπολης, συνεδριακό κέντρο, αλλά και ξενώνα για 40 άπορους – άστεγους, όπως και ξενώνα για τους συγγενείς ασθενών του νοσοκομείου Ρεθύμνου που βρίσκεται πλησίον.

Νίκος Κοτζαμπασάκης Νομικός Σύμβουλος Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου
Νίκος Κοτζαμπασάκης Νομικός Σύμβουλος Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

klirodotima tsikogia (16) klirodotima tsikogia (15) klirodotima tsikogia (14) klirodotima tsikogia (13) klirodotima tsikogia (11) klirodotima tsikogia (10) klirodotima tsikogia (9) klirodotima tsikogia (8) klirodotima tsikogia (7) klirodotima tsikogia (6) klirodotima tsikogia (5) klirodotima tsikogia (4) klirodotima tsikogia (3) klirodotima tsikogia (2) klirodotima tsikogia (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize