Τελευταία Νέα

Ζητήματα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στο Δήμο Πλατανιά

Συνάντηση Δημάρχου Γ. Μαλανδράκη με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων – Για θέματα λιμενικών υποδομών στο Δήμο Πλατανιά

Ζητήματα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στο Δήμο Πλατανιά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 16 Μαΐου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης με τον Πρόεδρο της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων (ΛΤΝΧ) κ. Κωνσταντίνο Μανωλικάκη.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΛΤΝΧ – και στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πλατανιά κ. Γαβριήλ Κουρής, το μέλος της Λιμεν. Επιτροπής κ. Δημ. Μπουντρογιάννης, η Προϊσταμένη του Τεχνικού Τμήματος ΛΤΝΧ κα. Αρτ. Σκουμπάκη, η Προϊσταμένη Υπηρεσιών ΛΤΝΧ κα. Στυλ. Μανιουδάκη, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Πλατανιά κα. Α. Κακαβελάκη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες – βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το έργο της επέκτασης – βελτίωσης του λιμένα Κολυμβαρίου, π/υ 7.000.000 € (με ΦΠΑ ) – για το οποίο ο Δήμος Πλατανιά εκπόνησε μετά από προγραμματική σύμβαση με το ΛΤΝΧ τις σχετικές μελέτες – για τις οποίες εκκρεμεί πλέον μόνο η έγκριση τους μόνο από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας καθώς και η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Πλατανιά με τον καθορισμό της χερσαίας λιμενικής ζώνης αυτού.

Ο κ. Μαλανδράκης, στη διάρκεια της συνάντησης, έκανε ειδική αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει διαχρονικά με τις υπηρεσίες του ΛΤΝΧ ενώ όπως τόνισε ο Δήμος Πλατανιά θα συνεχίσει να συνδράμει με όποια μέσα διαθέτει και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει την μεγάλη σημασία να υπάρξει εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου της αναβάθμισης του λιμανιού του Κολυμβαρίου μέσω του οποίου θα γίνει επέκταση του υφιστάμενου μόλου και ενίσχυση της θωράκισης του υφιστάμενου τμήματος αυτού με φυσικούς ογκολίθους, θα υπάρξουν λιμενικά έργα εσωτερικής λιμενολεκάνης καθώς και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

limania platania sinantisi (1) limania platania sinantisi (2)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς