Τελευταία Νέα

Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ευρωπαϊκη Επιτροπή για την φορολόγηση των Αγροτών στην Ελλάδα

Απο τον Πρωτογενή Τομέα μπορεί να αρχίσει η Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Κίνδυνο μονο αποτελεί η υψηλή φορολογία των Αγροτών. Ερώτηση Μανώλη Κεφαλογιάννη στην Ε.Ε.
 
Ο κλάδος της αγροτικής οικονομίας στην Ελλάδα απασχολεί περίπου το 12% του εργατικού δυναμικού της χώρας, αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών και κατά τη διάρκεια της εξαετούς οικονομικής κρίσης έχει υποστεί τη μικρότερη απώλεια θέσεων εργασίας η οποία εκτιμάται στο 3%. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και διατηρεί την δυναμική του εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης μεταξύ άλλων, να αυξήσει από 13% σε 23% το ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, να προχωρήσει στην κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο και στη μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος είναι βέβαιο ότι θα πλήξει την αγροτική οικονομία καθώς επιβαρύνεται υπέρμετρα το κόστος παραγωγής.
Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
-συμβάλλουν οι πολιτικές αυτές στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας;
-έχουν κατατεθεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εναλλακτικές προτάσεις σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ και του ενεργειακού κόστους;

Δείτε επίσης!

Αντικειμενικές αξίες – Τέλος η φορολογική ασυλία για πολλές πολυτελείς βίλες

Τα πάνω – κάτω στις τιμές και τους φόρους ακινήτων από το 2020 Έρχονται αντικειμενικές …

Αυτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης από την ΔΕΘ

Τι αλλάζει στη φορολογία: Πόσο θα μειωθούν οι φόροι για μισθωτούς, συνταξιούχους και μικρομεσαίους –  Κίνητρα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize