Ερώτηση Γιάννη Κεφαλογιάννη προς Νίκο Τόσκα και το μπαλάκι στο Δήμο για το κτίριο της αστυνομίας

Στο Δήμο Ρεθύμνου πετάει το μπαλάκι να βρει πόρους για την ανέγερση νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Το θέμα συζητήθηκε στη Βουλή μετά από κατάθεση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τον αναπληρωτή υπουργό να παραδέχεται ότι αυτό του Ρεθύμνου, είναι το χειρότερο αστυνομικό κτίριο στην Ελλάδα!

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραδέχεται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, στεγάζεται στο χειρότερο αντίστοιχο κτίριο ανά την Ελλάδα.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για το κτίριο – ντροπή που στεγάζει τις κεντρικές αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου και που υποδέχεται πλήθος επισκεπτών το καλοκαίρι, δίνοντας τριτοκοσμικές εντυπώσεις στους τουρίστες ανά τον κόσμο που έρχονται για διακοπές στο Ρέθυμνο.

Ο Νίκος Τόσκας κάλεσε μάλιστα και τους πολιτικούς παράγοντες του τόπου να στραφούν στην κατεύθυνση ανεύρεσης χορηγιών και ενεργοποίησης εθελοντών και φορέων για την κατασκευή νέου κτιρίου, καθώς από το ΕΣΠΑ το πιο πιθανό να μην εξασφαλίζεται σχετική πίστωση.

Τόσο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, όσο και ο Νίκος Τόσκας συμφωνούν στην ανάγκη ανέγερσης νέου κτιρίου, αφού το υφιστάμενο δεν επιδέχεται επισκευών με το Ρεθεμνιώτη πολιτικό να υπενθυμίζει ότι κατά καιρούς το κτίριο αποβαίνει επικίνδυνο για τους χρήστες του.

Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου, καταθέτουν συχνά τις αγωνίες τους δια στόματος και του προέδρου της τοπικής Ένωσης, Νίκου Μαλλιαρού, και αναμένουν την αφαίρεση του καρκινογόνου αμιάντου από τοίχους του κτιρίου.

Θα γίνουν μετρήσεις στα σωματίδια του αέρα από το εργαστήριο Δημόκριτος και από ελεγκτή Περιβαλλοντικής Υγιεινής του υπουργείου Υγείας για να διαπιστωθεί η πυκνότητα σε μόρια αμιάντου, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

giannis kefalogiannis nikos toskas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize