Τελευταία Νέα

Εξοπλισμός για το Εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σάρχου

sarhos maleviziou

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού λειτουργίας του Εκθετηρίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Σάρχου, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει την προμήθεια προθηκών για την έκθεση παραδοσιακών στολών και σημαντικών εγγράφων, βιβλιοθήκης, καθισμάτων, καναπέδων και άλλων απαραίτητων επίπλων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα παραδοθεί σε χρήση το Εκθετήριο Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς που δημιούργησε η Δημοτική Αρχή στον Σάρχο, μεταμορφώνοντας με εργασίες ριζικής ανακαίνισης το παλιό σχολείο του οικισμού, σε έναν χώρο ανάδειξης της πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Πλησιάζουμε στη στιγμή που θα παραδώσουμε έναν ακόμα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο προβολής και ανάδειξης της πολιτιστικής και λαογραφικής μας κληρονομιάς, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Το παλιό σχολείο του Σάρχου, σύντομα θα αποτελέσει ξανά σημείο μεταφοράς γνώσης με στόχο να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι την παράδοση του Μαλεβιζίου. Συνεχίζουμε έτσι την προσπάθεια υλοποίησης του στόχου που από την πρώτη στιγμή θέσαμε, να δημιουργήσουμε δηλαδή συνθήκες για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη της υπαίθρου του Μαλεβιζίου, τονώνοντας τις τοπικές οικονομίες, ενισχύοντας την επισκεψιμότητα των οικισμών και δημιουργώντας συνθήκες ανάδειξης όλων αυτών των χαρακτηριστικών που κάνουν το Μαλεβίζι ξεχωριστό.

Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, καθώς και τους συνεργάτες μας από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το έργο».

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Ποιος να υποπτευθεί μάνα με δυο παιδιά;

Η αστυνομία ταυτοποίησε τη συμμετοχή της γυναίκας και των δυο παιδιών σε 9 περιπτώσεις κλοπών. …

Κρήτη – Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες σε χωριό του νησιού

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 στις 10.30 π.μ.. Το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize