Ενέργεια και Τουρισμός στην ατζέντα Σταύρου Αρναουτάκη με τον πρέσβη Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ

arnaoutakis presbis azerbaitzan

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης και οι εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη και του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στο Αζερμπαϊτζάν αλλά και ο σημαντικός ρόλος του νησιού μας στον ενεργειακό τομέα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον πρέσβη τον Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ που επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Στην συνάντηση παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Βιργινίας Μανασάκη, και του συνεργάτη του πρέσβη Κώστα Καραμετσίνη, ο Περιφερειάρχης και ο πρέσβης συζήτησαν διεξοδικά την τουριστική προβολή της Κρήτης στο Αζερμπαιτζάν, τις προοπτικές που υπάρχουν στον ενεργειακό τομέα καθώς το νησί μας είναι ενεργειακός κόμβος στη Μεσόγειο. Επίσης οι συνεργασίες που μπορούν να υπάρξουν στο τομέα του πολιτισμού, καθώς ο πρέσβης δήλωσε λάτρης της ιστορίας της Κρήτης, και του φυσικού της περιβάλλοντος.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα ένα φίλο, το πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα. Γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, έχει μεγάλη αγάπη για την Κρήτη και αυτό το αποδεικνύει κάθε χρόνο που έρχεται για διακοπές στο νησί μας. Εμείς αυτό που θέλουμε να αναπτύξουμε είναι η τουριστική προβολή της Κρήτης και συνεργασίες προς όφελος του νησιού. Προσδοκούμε σημαντικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στο τομέα του τουρισμού όπως επίσης στον ενεργειακό τομέα. Η Ελλάδα και η Κρήτη γίνονται ενεργειακοί κόμβοι στην Μεσόγειο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν Ραχμάν Μουσταφάγιεφ ανέφερε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομε σήμερα στην Περιφέρεια, η καρδιά μου ανήκει στη Κρήτη όπου υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για συνεργασίες. Η Κρήτη μπορεί να έχει δική της επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα στο Αζερμπαϊτζάν. Αγαπάμε την κουλτούρα, τον πολιτισμό του νησιού, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό και τα ενεργειακά θέματα» και πρόσθεσε: «Πολλοί συμπατριώτες μου Αζέροι θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Το νησί μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο στην περιοχή σε σχέση με τα ενεργειακά θέματα. Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος με την κατασκευή του δικού μας αγωγού από τον Μάιο που θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς