Δυναμώνει η φωνή του «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο

diavazo gia tous allous (5)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου – 28 Νοεμβρίου 2015 – στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου η 3η συνάντηση εθελοντών του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού Δικτύου «Διαβάζω για τους Άλλους» υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, οι υπεύθυνοι των ομάδων, νέοι και παλαιότεροι εθελοντές του Δικτύου μοιράστηκαν σκέψεις, συναισθήματα και του λόγους για τους οποίους διαθέτουν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους για να “Διαβάζουν για τους Άλλους”.

Οι πολίτες του Ηρακλείου ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Δικτύου με διάθεση να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δικτύου “Διαβάζω για τους Άλλους” και να συμμετάσχουν στο έργο του που βασίζεται σε δύο πυλώνες: Πρώτον: να εμπλουτιστεί με σταθερή ροή η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών με ακουστικά βιβλία. Δεύτερον: να αναπτυχθούν δράσεις ζωντανής ανάγνωσης σε χώρους γηροκομείων, ορφανοτροφείων και άλλων ιδρυμάτων φιλοξενίας παιδιών, σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης ή όρασης, αλλά και σε αναλφάβητους κρατούμενους των Φυλακών Αλικαρνασσού.

Μοναδική μέριμνα του “Διαβάζω για τους άλλους”, να συνάψει συνεργασίες με ακόμα περισσότερους φορείς ώστε οι δράσεις του δικτύου να αποκτήσουν περιοδικότητα με μοναδικό σκοπό οι εθελοντές του να προσφέρουν το ίσο δικαίωμα στην ανάγνωση σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Οι υπεύθυνοι των επιμέρους οργανωτικών ομάδων του Ηρακλείου αναφέρθηκαν στις μέχρι τώρα δράσεις του Δικτύου σε σχολεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα με αναπηρία, καθώς και σε όσα προγραμματίζονται να ξεκινήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, όπως οι αναγνώσεις στις φυλακές, σε νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς και οι ηχογραφήσεις, σε ειδικά εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης.

Με σύνθημα «Για να ακούνε με μάτια μας και να διαβάζουν με τη φωνή μας» το Δίκτυο προγραμματίζει νέες δράσεις και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο ν΄ αγκαλιάσει τη προσπάθεια, ώστε η φωνή του «Διαβάζω για τους άλλους» να φτάσει σε κάθε άνθρωπο που δεν έχει πρόσβαση ή αδυνατεί να διαβάσει μόνος του ένα βιβλίο.

Το εθελοντικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο “Διαβάζω για τους Άλλους” θα ήθελε να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Ηρακλείου για την θερμή υποστήριξη, όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδήλωση, όλους του καινούριους εθελοντές, αλλά και του ήδη εγγεγραμμένους που ήρθαν έτοιμοι να αναλάβουν δράση.

Τέλος, το “Διαβάζω για τους Άλλους” ευχαριστεί τους χορηγούς που συνέδραμαν με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η 3η συνάντηση εθελοντών του «Διαβάζω για τους Άλλους» να στεφθεί με επιτυχία.

Το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» ανανεώνει το ραντεβού του με τους Ηρακλειώτες για το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, ώστε να σας ενημερώσει, αλλά και να εμπνευστεί από όλους εσάς για τις επόμενες δράσεις του.

Για την άμεση ενημέρωση σας μπορείτε να κάνετε Like σελίδα του δικτύου στο Facebook: Διαβάζω για του Άλλους ή να επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο διαδίκτυο http://giatousallous.gr

diavazo gia tous allous (2) diavazo gia tous allous (1) diavazo gia tous allous (4) diavazo gia tous allous (3)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς