Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρία για το Pride Κρήτης – Ακούστε τα συνθήματα

Με συνθήματα κατά της ομοφοβίας διαμαρτυρήθηκαν τα μέλη του Συντονιστικού Pride Κρήτης στον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Ρεθύμνου, αναρτώντας και πανό, διαμαρτυρόμενοι για την μη παραχώρηση από τον Δήμο Ρεθύμνου, του Δημοτικού Κήπου για τη φιλοξενία της εκδήλωσης στο Ρέθυμνο.

Τέσσερις μέρες μετά, την ερχόμενη Τρίτη (ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας), διοργανώνεται αντίστοιχη πορεία και στο Ηράκλειο. Οι διοργανωτές έχουν ορίσει το ραντεβού για τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Λιονταριών.

Αποφασίσαμε το 2ο Φεστιβάλ να διεξαχθεί στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου στις 9 και 10 Ιούλη, αναφέρουν σχετικά, με τον Δήμο Ρεθύμνου να δηλώνει, ότι ο χώρος αυτός δεν θα παραχωρείται σε κανένα θεσμό, μέχρι να ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Κήπου. Αν όμως ως συνήθως, φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κήπο, η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, την πρώτη εβδομάδα του Ιούλη, αυτό σημαίνει ότι θα έχει ψηφιστεί ο κανονισμός και τότε θα μπορεί να φιλοξενηθεί επί τόπου και το Pride Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι, στα πλαίσια του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ και χωρίς εντάσεις ή επεισόδια, στον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου, υπήρχε περίπτερο του Pride Κρήτης για να καταστεί γνωστό, το Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος, Σεξουαλικότητας, (Pride Κρήτης) που είχε διοργανωθεί για πρώτη φορά στο Ηράκλειο.

pride kritis rethymno diamartiria (1) pride kritis rethymno diamartiria (2) pride kritis rethymno diamartiria (3) pride kritis rethymno diamartiria (4) pride kritis rethymno diamartiria (5)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς