Τελευταία Νέα

Δημόσιο Γηροκομείο Ρεθύμνου: Το κτίριο παραδόθηκε – Ο εξοπλισμός αγνοείται!

Το κτίριο είναι κάτι παραπάνω από στολίδι και θα εξυπηρετούσε ακόμα και ως νοσοκομείο. Είναι η νέα πτέρυγα του δημόσιου γηροκομείου στα Μισίρια Ρεθύμνου, που όμως θα παραμείνει αναξιοποίητη, μέχρι να εκταμιευθούν δημόσιοι πόροι για την αγορά του εξοπλισμού.
Παραδόθηκε προσωρινά η νέα πτέρυγα του Γηροκομείου Μισιρίων στο Ρέθυμνο μετά από προσπάθειες 10 ετών, όμως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, αφού πρέπει να εξασφαλιστούν 300 περίπου χιλιάδες ευρώ από δημόσιους πόρους για να αγοραστεί ο εξοπλισμός του υπέροχου και σύγχρονου κτιρίου κατά τα λοιπά..
Η παλαιά πτέρυγα φιλοξενεί 33 ηλικιωμένους ανθρώπους. Με τη λειτουργία της νέας πτέρυγας, η δυναμικότητα της δομής θα διπλασιαστεί όπως διαβεβαιώνει η Πρόεδρος του Γηροκομείου, Ζωή Σιταρένιου – Μπριλάκη.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δεσμεύθηκε ότι παρά τους χαλεπούς καιρούς, θα εξασφαλίσει σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό τους απαιτούμενους πόρους, από την περιφέρεια και το υπουργείο αντίστοιχα.

nea pteriga girokomeiou rethymnou (3) nea pteriga girokomeiou rethymnou (1)Παραδόθηκε παρόντος του Περιφερειάρχη η νέα πτέρυγα επέκτασης του Γηροκομείου Ρεθύμνου

 

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει “αγκαλιάσει” και στηρίζει τις κοινωνικές δομές στην Κρήτη, επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση παραλαβής του έργου της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου Ρεθύμνου. Το έργο επέκτασης του Γηροκομείου προϋπολογισμού 345.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης. Η νέα πτέρυγα θα στεγάσει 30 νέες κλίνες σε σύνολο  60 κλινών ηλικιωμένων (σε παλιά και νέα πτέρυγα). Στην εκδήλωση παραλαβής που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο χώρο του Γηροκομείου ,τον Περιφερειάρχη και τους εκπροσώπους της Εκκλησίας-τοπικών φορέων καλωσόρισαν η υπεύθυνη του παραρτήματος Ζωή Μπριλάκη και ο πρόεδρος του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης Σταύρος Καναβάκης οι οποίοι και ευχαρίστησαν δημόσια τον κ. Αρναουτάκη  για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας και των τεχνικών υπηρεσιών της στην υλοποίηση του έργου αλλά και όλους όσους βοήθησαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τις κοινωνικές δομές. Ο Περιφερειάρχης  από την πλευρά του ευχαρίστησε για την συνεργασία τον κ. Καναβάκη και την κα Μπριλάκη, όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου όπως επίσης όλα τα στελέχη, εργαζόμενους και εθελοντές στην Πρόνοια, στις κοινωνικές δομες.

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει “αγκαλιάσει” και στηρίζει τις  κοινωνικές δομές πρόνοιας. Είναι χρέος μας να βοηθούμε όπως μπορούμε τους συνανθρώπους μας , να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες -υπηρεσίες, ένα χαμόγελο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ο οποίος παράλληλα είπε ,ότι η Περιφέρεια θα έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Ξανθό και θα κινήσει τις διαδικασίες για τον εξοπλισμό της νέας πτέρυγας του Γηροκομείου. Παράλληλα με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στη σημερινή τελετή παράδοσης του έργου ήταν παρόντες ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ.κ. Ευγένιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, ο Περιφερειακός  σύμβουλος Μανόλης Χνάρης, η Δ/ντρια Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Κρήτης Καίτη Ιερωνυμάκη, στελέχη και εργαζόμενοι στην Πρόνοια, εθελοντές στις κοινωνικές δομές, ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Παπουτσάκης κ.α. nea pteriga girokomeiou rethymnou (2)

Χαιρετισμός Γιάννη Κεφαλογιάννη

Σεβαστοί πατέρες,

Αξιότιμοι εκπρόσωποι αρχών και φορέων,

Κυρίες και κύριοι,

Δυστυχώς λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Ωστόσο θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να χαιρετήσω τη σημερινή ιδιαίτερα σημαντική παρουσίαση της νέας σύγχρονης πτέρυγας του παραρτήματος ΑμεΑ Ρεθύμνου. Ένα έργο που για πολλά χρόνια αποτέλεσε στοίχημα για τους θεσμικούς φορείς και τους πολίτες του Ρεθύμνου. Ένα έργο με πολλά στάδια και προβλήματα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί επιτέλους το Ρέθυμνο αποκτά μια μονάδα πρότυπο για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, κάτι που αποτελεί δείγμα σεβασμού απέναντι τους αλλά και υποχρέωση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Γνωρίζω καλά τις δραστηριότητες του Ιδρύματος καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, και θα ήθελα να επισημάνω ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τα εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου για να εξοπλιστεί πλήρως η νέα πτέρυγα και να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης που σε μια κρίσιμη για το έργο καμπή στάθηκε ουσιαστικός αρωγός. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ την  κ. Μπριλάκη Ζωή για την καθημερινή έγκαιρη και καθοριστική προσπάθεια στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του έργου.  Τη δύσκολη αυτή συγκυρία, χάρη στην αξιέπαινη προσπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού υπάρχει ένα αξιοπρεπές επίπεδο υπηρεσιών για τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο της πόλης μας.

Δείτε επίσης!

Σταύρος Αρναουτάκης – “Χρειάζεται η στήριξη του ΕΛΓΑ – Περιμένουμε θετικά αποτελέσματα”

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τις τελευταίες ημέρες τον αγροτικό κόσμο της …

Ρέθυμνο – Συνάντηση Σταύρου Αρναουτάκη με Γιάννη Ταταράκη για χρηματοδότηση έργων στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Ηπορεία των έργων στο Δήμο Αγ. Βασιλείου που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize