Δημοσκοπική ανατροπή: Πρώτο κόμμα η ΝΔ μετά την εκλογή Μητσοτάκη

 

Δημοσκόπηση: ΝΔ 23,6% - ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και πλήρης ανατροπή σκηνικού

METRON ANALYSIS

Δημοσκόπηση: ΝΔ 23,6% – ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και πλήρης ανατροπή σκηνικού

Ανατροπή σκηνικού στο πολιτικό τοπίο, δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε για τα «Παραπολιτικά από την Metron Analysis. Παρά το γεγονός ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, φαίνεται ότι η αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και η ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του αρχηγού, προκαλεί αναταράξεις στα κόμματα και την κοινωνία.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κυβερνητικό κόμμα πέφτει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%. Επίσης ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλα τα μικρά κόμματα πιέζονται, κανένα δεν πιάνει το 5% ενώ εκτός Βουλής δείχνει να μένει η Ενωση Κεντρώων, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ενώ υποχωρεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται ο πιο δημοφιλής πολιτικός και μαζί με τον Τσίπρα θεωρούνται οι καταλληλότεροι για να κυβερνήσουν. Η κοινή γνώμη εμφανίζεται έντονα δυσαρεστημένη και απογοητευμένη με το πολιτικό σύστημα ενώ περισσότεροι από 8 στους 10 πολίτες ζητούν ριζικές αλλαγές.

Δημοσκόπηση: ΝΔ 23,6% - ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και πλήρης ανατροπή σκηνικού

Πάντως, πάνω από το 31% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, δηλαδή ένας στους 3 Ελληνες δεν ξέρει τι θα ψηφίσει.

Δείτε αναλυτικά την πρόθεση ψήφου.

Νέα Δημοκρατία: 23,6%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%

Χρυσή Αυγή: 4,6%

Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%

ΚΚΕ: 4,6%

Ποτάμι: 2,2%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%

Ένωση Κεντρώων: 2,7%

Λαϊκή Ενότητα: 2,3%

Άλλο: 2,4%

Άκυρο/Λευκό: 7,6%

Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%

Αναποφάσιστοι: 7,1%

ΔΑ: 2,4%

Το πρώτο ηχηρό δημοσκοπικό μήνυμα στο Μαξίμου – Οι πολίτες καταδικάζουν τα ψέματα Τσίπρα και Καμμένου

Ένα χρόνο πριν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν το μεγάλο φαβορί για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι πολίτες στήριζαν τις ελπίδες τους στην πρώτη Αριστερή κυβέρνηση αναμένοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια και θα μας απαλλάξει από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική Σαμαρά – Βενιζέλου

Ένα χρόνο μετά τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα είναι τελείως διαφορετικά. Μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου και την επιβολή νέων βάρβαρων μέτρων που δεν θα τολμούσε να θεσπίσει ούτε η πιο σκληρή δεξιά κυβέρνηση, ο λαός φαίνεται να γυρνά την πλάτη στον Αλέξη Τσίπρα που αποδείχτηκε κατώτερος των προσδοκιών του λαού.

Την ίδια ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος πληρώνει και αυτός τα ψέματα στον ελληνικό λαό και εμφανίζεται να μην πιάνει το όριο του 3%.

Ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δημιουργεί προσδοκίες και στην πρώτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του ρίχνει τον Τσίπρα από τη δημοσκοπική κορυφή και φέρνει τη ΝΔ πρώτο κόμμα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά που κυκλοφορούν το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 3,7 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου:

•Νέα Δημοκρατία: 23,6%
•ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
•Χρυσή Αυγή: 4,6%
•Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
•ΚΚΕ: 4,6%
•Ποτάμι: 2,2%
•Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
•Ένωση Κεντρώων: 2,7%
•Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
•Άλλο: 2,4%
•Άκυρο/Λευκό: 7,6%
•Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
•Αναποφάσιστοι: 7,1%
•ΔΑ: 2,4%

Είναι το πρώτο δημοσκοπικό χαστούκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλα δείχνουν ότι αν δεν αλλάξουν πολιτική, πράγμα δύσκολο από τη στιγμή που υποτάχθηκαν στους δανειστές, ο λαός θα τους στείλει πολύ σύντομα εκεί που ήταν τα προηγούμενα χρόνια… στο όριο του 3%!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς