“Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας”

pame rethymnou ekdilosi (2)

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της κλιμάκωσης των καθημερινών δράσεων και πρωτοβουλιών που παίρνει για την επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη οργάνωσε την  Παρασκευή 22-01-16 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρο ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση για το ασφαλιστικό με μεγάλη  συμμετοχή σωματείων και μαζικών φορέων εργαζομένων, νεολαίας, γυναικών, συνταξιούχων, ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, που επιχειρεί να φέρει η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες για ψήφιση.

Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι από την ΠΑΣΕΒΕ Ρεθύμνου το ΜΑΣ και τον πρόεδρο του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ρεθύμνου.

Την κεντρική ομιλία απεύθυνε ο Δημήτρης Βρύσαλης το στέλεχος του ΠΑΜΕ, και Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ο όποιος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, διαλύουν τώρα ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση!

Τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ίδια η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας! Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Δε θα παραδώσουμε την ασφάλιση μας στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας!

Κάλεσε σε απεργιακό ξεσηκωμό παντού! Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε κλάδο! Στους χώρους νεολαίας, στις γειτονιές! Σε οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, της κυβέρνησης  να μην φτάσει καν στην βουλή. Να πέσει στο κενό η προσπάθεια κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνδικαλιστικών παρατάξεων κλπ να αποδεχθούν το έκτρωμα με κάποια συντεχνιακά φτιασιδώματα. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα από την ολοσχερή απόσυρση. Το κυβερνητικό σχέδιο δε διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Η ελπίδα βρίσκεται μόνο στον κοινό αγώνα των εργατών, των φτωχών  αγροτών, των μικρών επαγγελματιών, των επιστημόνων, γυναικών, νεολαίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ προς όφελος των κερδών των μονοπωλίων στα οποία θυσιάζεται το παρόν και το μέλλον μας, οι ζωές μας. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών».

Οι συγκεντρωμένοι με το τέλος της κινητοποίησης ανανέωσαν το ραντεβού τους στην καθημερινή δράση για την επιτυχία της απεργίας  στις 4 Φλεβάρη και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη & την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο στις 10πμ.

pame rethymnou ekdilosi (8) pame rethymnou ekdilosi (7) pame rethymnou ekdilosi (6) pame rethymnou ekdilosi (5) pame rethymnou ekdilosi (4) pame rethymnou ekdilosi (3) pame rethymnou ekdilosi (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς