Τελευταία Νέα
Μανώλης Τσουπάκης Διευθυντής Ιατρείων ΠΕΔΥ Ρεθύμνου

Δεν αποδίδει τίποτα στην υγεία, ενώ ειπράττει το ΙΚΑ – Σε επιτήρηση για τρία ακόμη χρόνια οι δαπάνες Υγείας

Μανώλης Τσουπάκης Διευθυντής Ιατρείων ΠΕΔΥ Ρεθύμνου
Μανώλης Τσουπάκης Διευθυντής Ιατρείων ΠΕΔΥ Ρεθύμνου

Σε καθεστώς… λιτότητας θα βρίσκονται για τα επόμενα τρία χρόνια όλες οι δαπάνες της Υγείας, καθώς παραμένει μέχρι το 2018 το πλαφόν αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ, πλην του φαρμάκου, στα 890 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια ώρα έχει αποφασιστεί και το μηνιαίο πλαφόν γα όλες τις κατηγορίες.

Ο σφιχτός έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των δαπανών, όπως άλλωστε προτάσσει το νέο μνημόνιο, θα αποτελέσει τη μόνιμη προτεραιότητα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας από εδώ και στο εξής. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη προχωρούν ρυθμίσεις για την οριστικοποίηση θεραπευτικού πρωτοκόλλου για το διαβήτη, με περίοδο προσαρμογής τριών μηνών, και η χορήγηση κλειστών συνταγογραφούμενων οδηγιών για φάρμακα υψηλού κόστους.

Επίσης για το φάρμακο, όπου το όριο του προϋπολογισμού είναι το χαμηλότερο που έχει υπάρξει, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο χρήσης του ιστορικού των ασθενών για τη συνταγογράφηση.

Ο Διευθυντής των Ιατρείων του ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο, Μανώλης Τσουπάκης, τονίζει ότι η λύση στην δαπάνη για την Υγεία δεν μπορεί να έλθει από τα ασφαλιστικά ταμεία, δεδομένου ότι το ΙΚΑ, εδώ και 5 χρόνια, ενώ εισπράττει κανονικά τις εισφορές από τους εργαζομένους, δεν αποδίδει τίποτα υπέρ υγείας, καθώς δε θα μπορούσε πλέον να αποδίδει συντάξεις. Ο Μανώλης Τσουπάκης έχει υποβάλει τις προτάσεις του για τη λύση του προβλήματος, όπως η φορολόγηση του αλκοόλ και των ανθυγιεινών παιδικών τροφών με 1 ευρώ ανά τεμάχιο, κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί και αποδώσει σε χώρες του εξωτερικού, όπως οι ΗΠΑ. Σίγουρα μια καλύτερη μέρα θα έρθει όταν καταπολεμηθεί η ανεργία, όμως και μέχρι τότε, πολλά μπορούν να γίνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize