Τελευταία Νέα

Δίνει υποτροφίες στους φοιτητές του ΠΚ στη μνήμη του πατέρα της που αντιστάθηκε κατά των Γερμανών στην Κρήτη

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης είχε η χορηγός της υποτροφίας «William Stanley Moss» του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή είχε σήμερα στο Γραφείο της συνάντηση με την κα Gabriella Bullock, Αγγλίδα πολίτη η οποία θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, προκειμένου να εκφράσει τις ευχαριστίες εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Η κα Gabriella Bullock, η οποία στη συνάντηση συνοδευόταν από το σύζυγό της και τον Επίκουρο Καθηγητή  Βυζαντινής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μανόλη Πατεδάκη, τόνισε η πρωτοβουλία της ιδίας και της οικογένειάς της να θεσπίσει την εν λόγω υποτροφία «William Stanley Moss» αποτελεί μία ένδειξη χρέους και ευγνωμοσύνης προς τον κρητικό λαό.

Ο William Stanley Moss ή, όπως ήταν γνωστός, Billy Moss και πατέρας της κας Bullock (1921-1965) πήρε μέρος στην αντίσταση εναντίον των Γερμανών στην Κρήτη. Μετά το τέλος του πολέμου αποτύπωσε τις μνήμες και τις εμπειρίες του από τον πόλεμο σε βιβλία που σημείωσαν μεγάλη εκδοτική επιτυχία. Ένα από αυτά (Ill Met by Moonlight) γυρίστηκε και ταινία και κυκλοφορεί τώρα και σε ελληνική μετάφραση (Κακό φεγγαραντάμωμα. Το χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράιπε, Μεταίχμιο 2016). Η κόρη του Billy Moss, Gabriella Bullock, διέθεσε μέρος του ποσού που προέρχεται από τα  πνευματικά δικαιώματα των  βιβλίων του πατέρα της και θέσπισε ετήσια βραβεία για μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Η επίδοση των  βραβείων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου  από τη χορηγό κυρία Gabriella Bullock και παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγητή Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, της Κοσμήτορος της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγήτριας Λουκίας Αθανασάκη, της Προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας Καθηγήτριας Αγγέλας Καστρινάκη και της Προέδρου του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Καθηγήτριας Αντωνίας Κιουσοπούλου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, στο πλαίσιο της συνάντησης δήλωσε τα εξής:

« Ως Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας, προσκαλέσαμε σήμερα εδώ την  κα Gabriella Bullock, προκειμένου από κοντά να την ευχαριστήσουμε για τη χορηγία της υποτροφίας προς τιμήν του πατέρα της σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματικά  αισθανόμαστε βαθιά τιμή για την πρωτοβουλία της αυτή, η οποία πηγάζει από την αγάπη της για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πανεπιστημιακού ιδρύματος, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Αντιδρούν οι εστιακοί φοιτητές – “Να επιτραπεί και τους θερινούς μήνες η διαμονή”

Απειλούνται με έξωση οι φοιτητές που παρέμειναν στις εστίες τους καλοκαιρινούς μήνες, καταγγέλλει ο Σύλλογος …

Ρέθυμνο – Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης για την απώλεια της φοιτήτριάς του σε τροχαίο

Στο άκουσμα της είδησης το Πανεπιστήμιο Κρήτης εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση: “Η Πρυτανεία του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize