Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για τον Κώστα Φουρναράκη

Κοινή επιστολή για την παραμονή του Κ. Φουρναράκη στο Ιστορικό Αρχείο Κρήτης: Από τον Δήμαρχο & τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

 

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, απέστειλαν σήμερα, Δευτέρα 8/8/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης,  εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απόφαση απομάκρυνσης του Κώστα Φουρναράκη από τη θέση του υπευθύνου του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, η απόσπαση του οποίου ανακαλείται από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

 

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση μετακίνησης δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, το οποίο, πέραν του στεγαστικού του ζητήματος, αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
“Ο κ. Φουρναράκης επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται από τον επιστημονικό κόσμο και ευρύτερα από ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης. Μάλιστα, στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη μια πολύ σοβαρή προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο χρονίζον στεγαστικό πρόβλημα του Αρχείου.


Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνουμε εντελώς αντίθετοι με οποιαδήποτε απομάκρυνση αποσπασμένου εκπαιδευτικού από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης και σας καλούμε να ενισχύσετε το υπάρχον λιγοστό προσωπικό με νέο”,
επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς