Δέσμευση από τη Βουλή για τα πέντε νέα σχολεία του Ρεθύμνου

Στη βουλή συζητήθηκε το ζήτημα του εξοπλισμού των 5 νέων σχολικών μονάδων στο Δήμο Ρεθύμνου, μετά από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος ζήτησε τη δέσμευση του Υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόσιου Πελεγρίνη ότι όλα τα απαραίτητα θα είναι στη θέση τους τον Σεπτέμβρη και όχι μέχρι το Δεκέμβρη.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ρεθύμνου επιθυμεί να λειτουργήσουν τα νέα σχολεία που έχουν ολοκληρωθεί από πέρυσι, με κάθε τρόπο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να απευθυνθούν σε χορηγούς και δωρητές, κάτι στο οποίο συνηγορεί και ο Δήμος, ο οποίος θα στηρίξει την προσπάθεια και με περαιτέρω χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

870 μαθητές προβλέπεται να στεγάσουν το Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο, το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Ατσιποπούλου, αποσυμφορίζοντας τα σχολεία του κέντρου.

Ο Θεοδόσιος Πελεγρίνης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα σχολικά βιβλία έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία για τη νέα σχολική περίοδο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες, ώστε φέτος να κερδηθεί το στοίχημα και τα σχολεία από το πρώτο κουδούνι να διαθέτουν το προσωπικό και τον εξοπλισμό που χρειάζονται για το εκπαιδευτικό έργο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

vouli sxoleia rethymnou kegkeroglou pelegrinis (1)

vouli sxoleia rethymnou kegkeroglou pelegrinis (3)

vouli sxoleia rethymnou kegkeroglou pelegrinis (2)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Παραφωνίες στη διαδικασία για επιπλέον κοινόχρηστο χώρο με τραπεζοκαθίσματα

Η  Επιτροπή Ελέγχου των δικαιολογητικών για την κατάληψη του επιπλέον  κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα, έχοντας …

Ρέθυμνο – Χορηγία δωροεπιταγών ύψους 5.000 ευρώ στο κοινωνικό παντοπωλείο από την ΑΒ Βασιλόπουλος

Τη γενναιόδωρη χορηγία της επιχείρησης «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» παρέλαβε σήμερα, (Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020), ο Δήμαρχος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize