Τελευταία Νέα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γιάννης Μαλανδράκης: «Προτεραιότητα για το Δήμο Πλατανιά η ενίσχυση των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στους στόχους και στα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης που υλοποιεί σε όλες τις δημοτικές ενότητες ο  Δήμος Πλατανιά αναφέρθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλανδράκης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δ. Πλατανιά, στο πολιτιστικό κέντρο του Μάλεμε, με θέμα τη Δια Βίου Μάθηση και την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Στην εκδήλωση – στην οποία έδωσε το παρών πλήθος πολιτών – ο κ. Μαλανδράκης στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Πλατανιά στη φιλοσοφία της δια βίου μάθησης υπογραμμίζοντας τη σπουδαία δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα στον τομέα αυτό και η οποία είχε ως αποτέλεσμα – μόνο κατά το περσινό έτος – να υλοποιηθούν 44 εκπαιδευτικά προγράμματα με τον αριθμό των ωφελουμένων πολιτών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τουλάχιστον ένα πρόγραμμα να ξεπερνά τα 500 άτομα.

Όπως μάλιστα τόνισε ο Δήμαρχος Πλατανιά «το ΚΔΒΜ του Δήμου Πλατανιά, είναι ένα από τα πλέον δραστήρια και δυναμικά σε επίπεδο χώρας» και γι’ αυτό συνεχάρη και ευχαρίστησε τόσο τα δύο στελέχη αυτού – την κα. Μ. Στρατινάκη, υπεύθυνη οργάνωσης και τον κ. Π. Παϊζάκη, υπεύθυνο εκπαίδευσης αυτού – όσο και όλους τους εκπαιδευτές αλλά και τους πολίτες που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Δήμου, οι οποίοι έκαναν «κτήμα» τους τη διαδικασία της δια βίου μάθησης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η θέληση για γνώση παραμένει ισχυρή.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν η δρ. Τερεζάκη Χρύσα, Εκπαιδευτικός-Συντονίστρια Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης, η οποία ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: “Γιατί η εκπαίδευση ενηλίκων και η διά βίου μάθηση είναι απολύτως απαραίτητες τον καιρό της κρίσης”, ο δρ. Μπούρδας Δημήτριος, Διευθυντής ΣΔΕ Χανίων, η εισήγηση του οποίου είχε τίτλο: “Πάμε ΣΔΕ, πάμε Γυμνάσιο…! Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ως μέσο προώθησης της απασχόλησης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού” και ο κ. Παϊζάκης Παναγιώτης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Κ.Δ.Β.Μ. Δ. Πλατανιά, ο οποίος προχώρησε στον απολογισμό του έργου του Κ.Δ.Β.Μ. για την εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015 στην παρουσίαση των νέων προγραμμάτων της περιόδου 2015-2016.

Σημειώνεται ότι το παρών έδωσαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Π. Σημανδηράκης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καλαϊτζάκης και Νίκος Δασκαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γαβριήλ Κουρής, η Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Δ. Πλατανιά Χρυσούλα Μαραγκουδάκη, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών φορέων καθώς και η Αντιδήμαρχος Χανίων αρμόδια για θέματα δια βίου μάθησης, Βαρβάρα Περράκη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dia viou mathisi platanias (1)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς