Τελευταία Νέα

Γερμανοί μαθητές στο Δήμο Μαλεβιζίου

germanoi mathites dimos maleviziou

Μια ομάδα 15 μαθητών γυμνασίου από το Μόναχο επισκέφτηκε το Δήμο Μαλεβιζίου για να θαυμάσει από κοντά τα σπάνια ευρήματα της συλλογής Μεταξά και των περιοχών του Δήμου που φιλοξενούνται στην αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Τριγώνη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Μανουσάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, όπου και τους μίλησε για την ιστορία και την παράδοση του τόπου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που υλοποιείται από το Γερμανικό Υπουργείο Πολιτισμού, έχει ως σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές της Γερμανίας σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της πατρίδας μας και οι μαθητές από το Γάζι να επισκεφτούν αντίστοιχα μνημεία της Γερμανίας. Η διάρκεια κάθε εκπαιδευτικού ταξιδιού είναι 7 ημέρες και τα παιδιά φιλοξενούνται σε σπίτια μαθητών στην περιοχή που επισκέπτονται.

 

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους μαθητές, τους συνοδούς Γερμανούς καθηγητές, τη Γυμνασιάρχη Γαζίου Αθηνά Γκινούδη και τις καθηγήτριες Γερμανικών Σοφία Γιασάκη και Κατερίνα Ψαράκη, εντυπωσιάστηκε με τα Ελληνικά που μιλούσαν τα παιδιά και σε δηλώσεις του τόνισε: «Υποδεχτήκαμε σήμερα στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι μια ομάδα μαθητών – θαυμαστών του Κρητικού πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους καθηγητές του γυμνασίου μας και στους μαθητές μας που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, μια πρωτοβουλία που μόνο οφέλη μπορεί να προσφέρει στον τόπο μας, αφού προβάλει το Μαλεβίζι και την Κρήτη γενικότερα, σε μια μεγάλη και σημαντική τουριστική αγορά, όπως είναι αυτή της Γερμανίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize