Τελευταία Νέα

Βραβεύθηκαν οι αφανείς ήρωες του Λιμενικού Σώματος

Σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, βραβεύτηκαν οι ήρωες του λιμενικού σώματος – της ελληνικής ακτοφυλακής για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση, παρουσία του υπουργού ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα.

Οι αφανείς ήρωες του λιμενικού σώματος, της ελληνικής ακτοφυλακής τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη διάσωση προσφύγων και μεταναστών, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα.

Με δάκρυα στα μάτια παρέλαβαν τα βραβεία τους οι άνθρωποι που καθημερινά και με κίνδυνο της ζωής τους σώζουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στις θάλασσες του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την περαιτέρω ανάπτυξη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας από τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης.

Ο υπουργός εξήρε το ρόλο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «κράτησε ψηλά τη σημαία των ανθρωπιστικών παραδόσεων, χάρη στην αφοσίωση των στελεχών του», κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθειες που καταβάλλονται για περαιτέρω ανάπτυξη του σώματος.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αρχιεπισκοπή Κρήτης στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, σε ατμόσφαιρα έντονα συγκινησιακά φορτισμένη.

Η επίσκεψη του υπουργού Ναυτιλίας στην Κρήτη ολοκληρώνεται στη Γαύδο, όπου ο κ. Δρίτσας θα μετέβει με το σκάφος “Νήσος Γαύδος” του Πολεμικού Ναυτικού.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

Σητεία – Άσκηση του Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης και ορατή από τη Ζήρο!

Από τη Δευτέρα 15 έως την Πέμπτη 18 Ιουνίου, διεξήχθη προγραμματισμένη, μικρής κλίμακας επιχειρησιακή εκπαίδευση …

Γιάννης Πλακιωτάκης – “Το φετινό καλοκαίρι να είναι η αφετηρία για ασφαλέστερες παραλίες και θάλασσες”

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ήταν, είναι και θα είναι καθοριστική προτεραιότητα για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize