Βολιβία: Κατάσχεσαν 7,5 τόνους κοκαΐνης σε φορτίο με βορικά άλατα

Η αστυνομία της Βολιβίας κατάσχεσε 7,5 τόνους κοκαΐνης η οποία προοριζόταν για την Ονδούρα και πιθανόν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η αξία της κοκαΐνης, η οποία είχε συσκευαστεί σε φορτίο ορυκτών, υπερβαίνει τα 143 εκατ. ευρώ (160 εκατ. δολάρια).

Στην κατάσχεση 7,5 τόνων κοκαΐνης αλλά και τη σύλληψη τριών Βολιβιανών, προχώρησαν χθες οι βολιβιανές αρχές, κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης.

Η αξία της κοκαΐνης, η οποία είχε συσκευαστεί σε φορτίο ορυκτών, υπερβαίνει τα 143 εκατ. ευρώ (160 εκατ. δολάρια). Στόχος των δραστών ήταν η εξαγωγή της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας, Κάρλος Ρομέρο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η κοκαΐνη βρισκόταν σε φορτηγά που μετέφεραν βορικά άλατα, χρησιμοποιώντας έναν απομακρυσμένο ορεινό δρόμο που συνδέει τη Βολιβία με τα λιμάνια της Χιλής.

Τον Μάιο, η αστυνομία της Κολομβίας είχε κατασχέσει 8 τόνους κοκαΐνης – μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις στην ιστορία της χώρας.

Η αξία της κοκαΐνης υπερβαίνει τα 143 εκατομμύρια ευρώ (160 εκατ. δολάρια) στην Ονδούρα και τα 313 εκατομμύρια ευρώ (350 εκατ. δολάρια) στις ΗΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βολιβίας Κάρλος Ρομέρο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρομέρο πρόσθεσε πως η κοκαΐνη βρέθηκε σε φορτηγά που μετέφεραν βορικά άλατα, και διέσχιζαν απομακρυσμένο ορεινό δρόμο που συνδέει τη Βολιβία με τα λιμάνια της Χιλής. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί τρία άτομα.

Τον Μάιο, η αστυνομία της Κολομβίας είχε κατασχέσει 8 τόνους από το ίδιο ναρκωτικό, μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς