Τελευταία Νέα
U

Βελτιώσεις οδοποιίας προς Κουρνά, Ασή Γωνιά και Χάμπαθα

U
U

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, επισκέφτηκε χθες Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, το Δήμο Αποκορώνου, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Μιχάλη Μαρκετάκη. Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αποκορώνου, κ. Κουκιανάκη Χαράλαμπο, καθώς και με Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η πορεία των έργων που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα από την Αντιπεριφέρεια στο Δήμο Αποκορώνου, όπως οι βελτιώσεις οδοποιίας προς Κουρνά, Ασή Γωνιά και Χάμπαθα. Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου έγινε εκτενής ανάλυση των αναγκαίων παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο Αποκορώνου και, σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, ιεραρχήθηκαν τα αιτήματα για να προγραμματισθούν τα νέα έργα, ενόψει της σύνταξης του τεχνικού προγράμματος για το 2016.

Επίσης τέθηκαν θέματα που αφορούν στον ΒΟΑΚ, και ειδικότερα στο τμήμα που διέρχεται τον Δήμο Αποκορώνου. Όλοι συμφώνησαν για την μεγάλη σημασία του προγραμματιζόμενου έργου οδικής ασφάλειας από Γεωργιούπολη προς Πετρέ, όπου αναμένεται η γρήγορη ολοκλήρωση της μελέτης και η δημοπράτησή του από τον ΟΑΚ, και για το οποίο, πέραν των 3 εκ. € που ήδη έχουν εξασφαλιστεί, υπάρχει δέσμευση και για συμπληρωματική χρηματοδότηση. Επίσης έγινε αναφορά στην πορεία των μελετών των νέων τμημάτων του ΒΟΑΚ στα πλαίσια και της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, καθώς και στις νέες μελέτες που πρέπει άμεσα να ανατεθούν, και συμφωνήθηκε η ανάγκη πραγματοποίησης σχετικής σύσκεψης για τα θέματα αυτά.

Τέλος συζητήθηκαν τα νέα έργα βελτίωσης αθλητικών υποδομών του Δήμου που θα εκτελεστούν από την Αντιπεριφέρεια Χανίων, και επιπλέον συμφωνήθηκε η δρομολόγηση προγραμματικής συνεργασίας για την τεχνική στήριξη του Δήμου Αποκορώνου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε έργα που εκτελέστηκαν πρόσφατα, όπως οι καθαρισμοί ποταμών και η βελτίωση οδοποιίας στη δημοτική ενότητα Αρμένων, και έγινε αυτοψία σε θέσεις όπου σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις όπως π.χ. στις περιοχές Βάμο, Μάζα, Καρές, Σαμωνά κτλ.

Διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά η εξαιρετική συνεργασία Δήμου Αποκορώνου και Αντιπεριφέρειας, η οποία επιβεβαιώνεται με τα πολύ σημαντικά έργα που εκτελέστηκαν, εκτελούνται και δρομολογούνται στην περιοχή.

odopoiia apokoronas boulgarakis koukianakis (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς