Τελευταία Νέα

Αυτό είναι «Το Σπίτι της Γυναίκας» – Η νέα δομή που προσφέρει στήριξη σε γυναίκες που έχουν ανάγκη – βίντεο & φωτογραφίες

 

 

 

spiti tis gynaikas (1)

Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η έναρξη λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου «Το Σπίτι της Γυναίκας» που δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες: Πρόγραμμα Επιχορήγησης ΜΚΟ στην Ελλάδα», με διαχειριστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
Η έναρξη λειτουργίας της δομής που βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου, στην οδό Μελιδονίου 3, έγινε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, ενώ ακολούθησε η παράδοση του Πιστοποιητικού ISO 9001:2008 στο Σύνδεσμο, από τον Σύμβουλο Γενικής Δ/νσης της TÜV AUSTRIA HELLAS κ. Θεόδωρο Καπαρό, καθώς και ποδηλατοδρομία από τα μέλη του Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη την πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια).
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Β. Μανασάκη – Ταβερναράκη, η Υποδ/τρια της 7ης ΥΠΕ Α. Τριχοπούλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γ. Ματαλλιωτάκης, ο εκπρόσωπος του Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκης, ο Διαχειριστής Έργων του Ιδρύματος Μποδοσάκη Βλ. Αδρακτάς, ο Σύμβουλος του Ιδρύματος Xavier Thiebond, ο Σύμβουλος Δ/νσης της TUV Austria Hellas Θ. Καπαράς, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και αρχών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μαίρη Παχιαδάκη αναφέρθηκε στους σκοπούς λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου, τις δράσεις και τους στόχους του Συνδέσμου, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την TUV AUSTRIA Hellas για τη δωρεάν παροχή της πιστοποίησης του Συμβουλευτικού Κέντρου (ISO 9001:2008) και του Συνδέσμου και τη δωρεάν επιτήρηση του συστήματος για την επόμενη 3ετία, καθώς και τον Σύμβουλο Γενικής Δ/νσης της εταιρίας TUV AUSTRIA Hellas κ. Θεόδωρο Καπαρό για την αμέριστη υποστήριξη που παρέχει και την άριστη διάθεση συνεργασίας. Ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την 7η Υ.ΠΕ. και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου για την πολύτιμη υποστήριξή τους, τους εκπροσώπους της Καθολικής Εκκλησίας που παρευρέθηκαν, όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν τις το έργο και τις δράσεις του Συνδέσμου, τον Δ/τη της Τροχαίας Μ. Χρυσό, τον Π.Ο.Η. ΚΑΣΤΡΟ, τον Πρόεδρο του Ομίλου κ. Νώντα Σαρρή και τον Προπονητή της ομάδας κ. Μανώλη Κεφαλάκη για την ποδηλατοδρομία, την Κατερίνα Μεταξαράκη και την MKS διαφημιστική για την αφίσα της δράσης, τον Συντονιστή του Έργου Νίκο Σπετσίδη, τον Τάκη Δρόσο και τον Μανόλη Φούμη για τη δημιουργία της video-παρουσίασης «Μίλα», τους εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., καθώς και το Δ.Σ., τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου για την καθοριστική συμμετοχή τους.

Ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου «Το Σπίτι της Γυναίκας»
Στόχοι του φορέα μας, μέσω της λειτουργίας αυτού του πρότυπου Συμβουλευτικού Κέντρου, είναι να παράξει καινοτόμες και οργανωμένες δράσεις επιδιώκοντας την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων συμβουλευτικής σε θύματα κακοποίησης. Επιπλέον, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ενεργού δικτύου αναφορικά με την αντιμετώπιση της κακοποίησης της γυναίκας στην περιοχή του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα.
Βασικός στόχος του φορέα μας είναι να επιτευχθεί η οργάνωση και διάχυση της υφιστάμενης γνώσης στην «προβληματική» της κακοποίησης, καθώς και η παραγωγή νέας γνώσης και η βελτίωση των ικανοτήτων του φορέα με καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία και τις μεταναστευτικές κοινότητες. Μεταξύ των στόχων του Συμβουλευτικού Κέντρου είναι και το να γεννά καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία, υποστηρίζοντας με βιώσιμο τρόπο και τις μεταναστευτικές κοινότητες και το παιδί όταν εμφανίζονται φαινόμενα κακοποίησης.
Το έργο σχετίζεται με τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δομής συμβουλευτικής, η οποία οργανώνει με πλήρως επαγγελματικό τρόπο το κομμάτι της συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα βίας αλλά και μετανάστριες.
Σκοποί του έργου είναι:

– Η δημιουργία ολοκληρωμένης δομής συμβουλευτικής η οποία αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της μέχρι σήμερα λειτουργίας του φορέα, κατά την οποία συμβουλευτική προσφέρεται σε αποσπασματικά και σε εθελοντικό πλαίσιο από τα στελέχη και εθελοντές του φορέα, ενώ είναι μείζονος σημασίας και η παροχή οργανωμένου τύπου επιστημονικής εποπτείας.

– Η πιστοποίηση των λειτουργιών του φορέα κατά τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ISO 9001:2008

– Η ενεργή συνεργασία με ΜΚΟ από την Κύπρο με σκοπό την αναβάθμιση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας και των δυο φορέων στην παροχή υποστήριξης στις γυναίκες δίδοντας έμφαση και στη γυναίκα μετανάστρια.

– Η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων του φορέα με την ενεργητικού χαρακτήρα παρουσία στις κοινότητες μεταναστών της πόλης Ηρακλείου.

Στόχος του φορέα είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου κέντρου, το οποίο θα είναι δυνατόν να απασχολεί πλήρως εξειδικευμένα στελέχη αλλά και μετανάστες προσφέροντας ουσιαστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις προς τις γυναίκες που είναι θύματα βίας.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο «Το Σπίτι της Γυναίκας» στελεχώνεται από τρεις ψυχολόγους, ένα κοινωνικό λειτουργό και ένα διοικητικό στέλεχος, λειτουργεί στο κέντρο του Ηρακλείου, επί της οδού Μελιδονίου 3 και είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 09.00 – 17.00

Δωρητές – Φορείς χρηματοδότησης
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σχετικά με το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ:
Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) ενώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία στην Ενιαία Αγορά.
Ο Ευρωπαϊκός Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του ΕΟΧ ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη και την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των κρατών δικαιούχων και των κρατών δωρητών. Για την περίοδο 2009 – 2014, ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ διαθέτει κονδύλια συνολικού ύψους €1,79δις, με τη Νορβηγία να συνεισφέρει το 97% του συνολικού ποσού. Οι δωρεές αφορούν ΜΚΟ, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 πιο πρόσφατες χώρες-μέλη της Ε.Ε., στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Η συνεργασία με τους φορείς των χωρών του ΕΟΧ είναι ευρύτατη και οι συναφείς δραστηριότητες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το 2016.
Βασικοί τομείς υποστήριξης είναι το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η έρευνα και οι υποτροφίες, η κοινωνία των πολιτών, η υγεία, η ισότητα των φύλων, η δικαιοσύνη και η πολιτιστική κληρονομιά.
Δείτε περισσότερα στο http://eeagrants.org/

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη:

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα.

Ιδρύθηκε το 1973 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη – Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την ενίσχυση και προώθηση της εκπαίδευσης, της υγείας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που εργάζονται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από 400.000.000 € που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Δείτε περισσότερα στο www.bodossaki.gr

spiti tis gynaikas (3) spiti tis gynaikas (5) spiti tis gynaikas (4) spiti tis gynaikas (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.