Τελευταία Νέα
Φωτογραφία: EPA/BORIS ROESSLER

Αυξήθηκαν τα έσοδα του δημοσίου τον Οκτώβριο!

Φωτογραφία: EPA/BORIS ROESSLER
Φωτογραφία: EPA/BORIS ROESSLER

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν τον Οκτώβριο τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα του δημοσίου ενώ το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού – μετά τις επιστροφές φόρου – διαμορφώθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από τον στόχο του προϋπολογισμού για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα φορολογικά και τελωνειακά έσοδα του Οκτωβρίου 2015, ήταν 714 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από τα αντίστοιχα του Οκτωβρίου 2014. Ειδικότερα σημείωσαν αύξηση 19,47% και ανήλθαν σε 4,385 δισ. ευρώ. έναντι 3,670 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού τα καθαρά έσοδα του Οκτωβρίου ήταν αυξημένα κατά 4,53% γεγονός που πιστοποιεί την σημαντική ανάκαμψή τους τον μήνα αυτόν.

Παράλληλα όπως προκύπτει από τα στοιχεία το άθροισμα εσόδων του 10μήνου παρουσιάζει μικρή απόκλιση σε σχέση με το επίπεδο στο οποίο κινούνταν το 2013 και το 2014 παρά παρά την ύπαρξη capital controls και άλλων προβλημάτων που δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Ενδεικτικό είναι ότι το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του προϋπολογισμού ανήλθε σε 36,514 δισ. ευρώ έναντι 37,642 δισ. ευρώ το αντίστοιχο δεκάμηνο πέρυσι ( υστέρηση 3%)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης!

«Τυχεροί» δημόσιοι υπάλληλοι με δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης

Δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμη και στο 55ο έτος ηλικίας, δηλαδή 12 χρόνια πριν από το γενικό όριο …

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Στον «αέρα» του διαδικτύου η εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών για την παροχή του κοινωνικού μερίσματος 2019. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize