Τελευταία Νέα

Αυξάνονται οι τουρίστες και παραδόξως κατρακυλούν τα έσοδα!

Τραγικά είναι τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο οκτάμηνο του 2016.

Την ώρα που στα αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας το πλήθος των τουριστών εμφανιζόταν αυξημένο τα ποσοστά για τα έσοδα είχαν αντιστρόφως ανάλογη πορεία, αφού κατέγραψαν μείωση 7,1% .

Οι εισπράξεις που μειώθηκαν σε συνδυασμό με τις αφίξεις που αυξήθηκαν κατά 1,3%  από το 2015 αποτελούν όπως λένε οι τουριστικοί παράγοντες την απόδειξη ότι η ποιότητα του τουρισμού στη χώρα έχει πέσει και ότι ο μέσος τουρίστας έχει μειώσει το ποσό που δαπανά στις διακοπές του.

Μόνο τον Αύγουστο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις  μειώθηκαν κατά 320 εκατομμύρια ευρώ αφού έφτασαν τα 3,1 δισ.  έναντι 3,4δισ. τον Αύγουστο του 2015 ενώ είχε  προηγηθεί μείωση 3,5% και στις εισπράξεις του Ιουλίου.

Το θέμα της ποιότητας του τουρισμού άλλωστε τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο των τουριστικών παραγόντων. Φθηνά πακέτα που απευθύνονται σε χαμηλής οικονομικής στάθμης επισκέπτες, ρίχνουν τις εισπράξεις με την περιφέρεια Κρήτης να επιχειρεί να απλώσει την τουριστική προβολή σε περιοχές με επισκέπτες με αυξημένη οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η πρωτοβουλία συμμετοχής για πρώτη φορά της Κρήτης σε έκθεση στη Στοκχόλμη αυτό το διάστημα,  με επίκεντρο τους ηλικιωμένους τουρίστες που ταξιδεύουν κυρίως εκτός των μηνών υψηλής ζήτησης, οπότε επιτυγχάνεται και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Νέα Κρήτη

Δείτε επίσης!

Ο δήμος Ρεθύμνου για το κληροδότημα Τρανταλλίδη – Το κτίριο που παραμένει αναξιοποίητο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, συνάντηση εργασίας μεταξύ …

Μελέτη – Ο παγκόσμιος πληθυσμός θα μειωθεί ήδη από το δεύτερο μισό αυτού του αιώνα – Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2100

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ο δείκτης νέων γεννήσεων ανά την υφήλιο, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν ότι αυτό θα έχει κατακλυσμιαία επίπτωση στις κοινωνίες. Η μεγάλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize