Ανδρέας Ταξάκης Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

“Αρρωστημένες οι καταλήψεις σε σχολεία της πόλης με μηδενικά εκπαιδευτικά κενά, όταν στην περιφέρεια οι μαθητές δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια”

Μέσα στα τελευταία χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας δεν γλίτωσε και η εκπαίδευση. Έχουν δεκαπλασιαστεί τα κενά που καλούνται να αναπληρώσουν οι ελάχιστοι αναπληρωτές καθηγητές. Στο Ρέθυμνο ανέλαβαν χθες επίσημα καθήκοντα, μόλις 15 αναπληρωτές καθηγητές, με τις ανάγκες πλήρωσης θέσεων να αριθμούνται στις 173σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ανδρέα Ταξάκη. Η κοινωνική διάσταση όμως του θέματος, φέρει και άλλες προεκτάσεις: Αρρωστημένες θεωρεί τις καταλήψεις σε σχολεία της πόλης με μηδενικά εκπαιδευτικά κενά, ο Ανδρέας Ταξάκης την ώρα που στην περιφέρεια οι μαθητές δεν έχουν αυτή την πολυτέλεια.

Τα κενά είναι εκτεταμένα ακόμη και στην ειδική εκπαίδευση χωρίς να δέχεται κάποιας πιο ευαίσθητης προσέγγισης, όπως οι ανάγκες των μαθητών αυτών που πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη μάχη στη ζωή τους απ’ ότι οι υπόλοιποι μαθητές.

Σε τοπικό επίπεδο τα κενά θα καλύπτονται όσο γίνεται με σεβασμό στο αίσθημα δικαίου και στην ισότιμη κατανομή, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου.

Ο Ανδρέας Ταξάκης παραδέχεται ότι έχει χαθεί πλέον κάθε μέτρο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι συνταξιοδοτήσεις έχουν την κανονική τους πορεία, όχι ομως και οι αντίστοιχες προσλήψεις που θα έπρεπε στοιχειωδώς να καλύπτονται από το κοινωνικό κράτος.

Ανδρέας Ταξάκης Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου
Ανδρέας Ταξάκης Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize