Τελευταία Νέα

Ανώνυμος φύλακας – άγγελος στο Ρέθυμνο βοηθά φτωχές οικογένειες χωρίς να αποκαλύπτει τα στοιχεία του

elaiolado

Ανθρωπιά που τη συναντάει καθημερινά η κοινωνία στο Ρέθυμνο εκπλήσσει ευχάριστα, ιδίως όταν εμφανίζεται μετά από πράξεις που θίγουν την αξιοπρέπεια ή και τη συνοχή τοπικών κοινωνιών.

Η εισβολή κλεφτών σε σπίτια στο χωριό Ελεύθερνα του Ρεθύμνου είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί όλη η ποσότητα λαδιού από τους αποθηκευτικούς χώρους των οικιών από όπου πέρασαν οι κλέφτες, όπως μετέδωσε και το www.cretanmagazine.gr με τίτλο «Πράξη ανθρωπιάς στο Ρέθυμνο».

Πάνω από 500 κιλά λάδι χάθηκε με αποτέλεσμα να πληγούν οι οικογένειες που μάζεψαν τη σοδειά τους όχι για να το πουλήσουν αλλά για να περάσουν τη χρονιά. Ανάμεσα σε αυτούς και μία πολύ φτωχή οικογένεια. Η απόγνωση και η δύσκολη κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι άνθρωποι αυτοί, οδήγησε ένα άγνωστο πρόσωπο στο ελαιουργείο της περιοχής και να ζητήσει από τον ελαιουργό να δώσει στη φτωχή οικογένεια το λάδι (150 κιλά) που οι κλέφτες είχαν αφαιρέσει.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ανωνυμία ενώ παράλληλα ζήτησε να μάθει ποια άλλη οικογένεια στο χωριό είναι φτωχή και έχει ανάγκη λάδι.

Έπραξε το ίδιο και για τη δεύτερη οικογένεια με αποτέλεσμα ο άγνωστος άνδρας να γίνει το θέμα συζήτησης αυτές τις μέρες στην ευρύτερη περιοχή ενώ όλοι μιλούν για το παράδειγμα ανθρωπιάς που στις δύσκολες μέρες που περνάει μεταξύ άλλων και η περιφέρεια, οι άνθρωποι το έχουν ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς