Αμερικανική πρόβα πολέμου στη Σούδα; – “Αναγκαστική” προσγείωση Predator στην Κρήτη

predator usa (1)

Ένα αμερικανικό UAV Predator προσγειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Σούδα. Το Predator είχε απογειωθεί από τη Σικελία και πετώντας ανοιχτά της Κρήτης, οι “επίγειοι” χειριστές του ανέφεραν “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και ζήτησαν να το προσγειώσουν στη Σούδα. Όπως κι έγινε.

Η “αναγκαστική” προσγείωση του αμερικανικού UAV, ερμηνεύεται από Έλληνες επιτελείς ως μια δοκιμή των αντανακλαστικών μας. Και σ΄ αυτή τη χρονική και γεωπολιτική συγκυρία,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ότι κι αν συμβεί στη Συρία η Σούδα θα είναι -ξανά- σημειο κλειδί για τους αμερικανούς. Η εξυπηρέτηση αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεών τους στη Σούδα είναι ζωτικής σημασίας και αυτό μόνο εδώ στην Ελλάδα το υποτιμούμε συστηματικά και ανεξήγητα. Και γι΄ αυτό προκαλούν έκπληξη -δυσάρεστη- δημοσιεύματα και αναλύσεις στον ελληνικό Τύπο με τις οποίες καλείται η ελληνική κυβέρνηση …να πάρει θέση! Αν είναι με τη Δύση ή τους …τζιχαντιστές! Γιατί όπως αναφέρουν οι συντάκτες αυτών των αναλύσεων δεν χωρά ουδετερότητα σ΄ αυτή τη σύγκρουση.

Προφανώς η Ελλάδα δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν με ποιον είναι! Και πολύ περισσότερο δεν έχει ανάγκη να στείλει…στρατεύματα για να πολεμήσουν όταν έχει την “πολυτέλεια” να συμμετέχει στην όποια στρατιωτική επέμβαση, παρέχοντας πολύτιμες διευκολύνσεις.

Οι ΗΠΑ μπορεί δημοσίως να εμφανίζονται επιφυλακτικές για την στρατιωτική εμπλοκή τους σε επιχειρήσεις -ακόμη και στο έδαφος- εναντίον των τζιχαντιστών. Ωστόσο η αποστολή Ειδικών Δυνάμεων, αλλά και οι απο-προσγειώσεις στη Σούδα δείχνουν ότι προετοιμάζεται για όλα.

onalert.gr

predator usa (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς