Τελευταία Νέα

Αλώνισε την ύπαιθρο ο προπομπός και ο ντελάλης του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

aggeliana_3

Μια πρόγευση από Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι πήραν το περασμένο Σαββατοκύριακο χωριά και κωμοπόλεις του Αρκαδίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και του Βρύσινα. Με το ντελάλη μπροστά και με το λεωφορείο των προπομπών να ακολουθεί, αλώνισαν την ύπαιθρο διαλαλώντας τη ζωή, τη δράση και τη δημιουργία που έχουν φέρει το Καρναβάλι της Κρήτης στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά. Με τη μουσική να παίζει στη διαπασών και τη διάθεση για χορό και παιχνίδι στο ζενίθ, μικροί και μεγάλοι, έγιναν μια παρέα απογειώνοντας τη χαρά και την αισιοδοξία που σκορπίζει απλόχερα παντού το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Κυριολεκτικά όμως, όλα τα είχε ο μπαξές του ντελάλη, των προπομπών και των οικισμών που επισκέφθηκαν! Από κρητικά τραγούδια και χορό, μέχρι τα γνωστά και μη εξαιρετέα αποκριάτικα τραγούδια με τους μεγάλους να ψυχαγωγούν τα πιτσιρίκια που το ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους! Με ζωγραφιές στα μουτράκια τους και αποκριάτικες φορεσιές βρέθηκε η αφορμή να περάσουν ευχάριστες στιγμές με την οικογένειά τους, όπως και με τη μεγάλη οικογένεια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού!

Όσο για το φαγοπότι, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, όμως ναι, η κρητική τσικουδιά μονοπώλησε και ήταν άκρως απαραίτητη με τις θερμοκρασίες σε μονοψήφιους αριθμούς, αλλά με ζεστή καρδιά και συνοδεύτηκε με ντόπιο τυρί και παξιμάδι, ακόμη και με οφτές πατάτες από τους πιο μερακλήδες!

Η υπεύθυνη των προπομπών του “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016” Ζω, Δρω, Δημιουργώ!

Ρένα Σειραγάκη, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει ολόψυχα τους κατοίκους και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους σε Αμνάτο, Αγγελιανά και Κοξαρέ για τη θερμότατη υποδοχή που επεφύλαξαν στον ντελάλη και τον προπομπό, όπως και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αρμένων, Μυξορρούματος, Σπηλίου, Σταυρωμένου, Περάματος και καλεί σε συμμετοχή στη συνέχεια των προπομπών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Σωματάς, Αγκουσελιανά, Άγ. Ιωάννης, Σελλιά, Πλακιάς.

15.00 Αναχώρηση από το Κέντρο Τύπου (Μοάτσου 46)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Πρασσές, Πατσός, Άγ. Απόστολοι, Μέρωνας.

12.00 Αναχώρηση από την πλατεία Παρρέν Σιγανού (Λύκειο Ελληνίδων)

amnatos_2 spili koxare_8 koxare_5 koxare_4 koxare_3 koxare_2 koxare_1 koxare (6) bus_day_1_4 bus_day_1_3 bus_day_1_2 bus_day_1_1 armenoi_2_2 armenoi_1_2 amnatos_3 amnatos_1 amnatos (6) amnatos (4) aggeliana_2 stauromenos_1 aggeliana_1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς