Τελευταία Νέα

Αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα

ampelonas

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων ανακοινώνεται:

Από Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 έως και Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων στην Ελλάδα. Οι αιτήσεις κατατίθενται αυτοπροσώπως από τον δικαιούχο παραγωγό ή με επικυρωμένη εξουσιοδότηση, εάν κατατίθενται από τρίτους.

Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες δράσεις:

 • Την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου και του επανεμβολιασμού

 • Την μετεγκατάσταση των αμπελώνων

 • Τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος (π.χ. υποστήλωση)

Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο πρόγραμμα καθορίζεται σε ένα (1) στρέμμα. Το πρόγραμμα δεν καλύπτει την κανονική ανανέωση των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

 1. Αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης Αμπελοκαλλιέργειας

 2. Δηλώσεις συγκομιδής για τις δύο (2) τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα.

 3. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά στην περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα οκτώ (8) έτη

 4. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας

 5. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται ο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου – παραγωγού

 6. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου

 7. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής, και σε περίπτωση έγκρισης ένταξής του στο Πρόγραμμα επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλων νομής και κατοχής. Σε περιπτώσεις αδυναμίας προσκόμισης τίτλων κυριότητας μπορεί να προσκομίσει αντίγραφο του εντύπου Ε9 της φορολογικής του δήλωσης του αμέσως προηγούμενου έτους, στο οποίο να φαίνεται δηλωμένο το συγκεκριμένο τεμάχιο, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό είναι αληθή.

Για τα μη ιδιόκτητα αμπελοτεμάχια οι παραγωγοί πρέπει να προσκομίσουν συμβολαιογραφικά έγγραφα, ιδιωτικά συμφωνητικά μίσθωσης (ενοικιαστήρια) ή χρησιδάνεια.

 1. Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία ο αιτών αναλαμβάνει την υποχρέωση, εφόσον εγκριθεί, να εκριζώσει το αμπελοτεμάχιο του χωρίς άλλη ειδοποίηση έως 31 Ιανουαρίου 2017 και να συστήσει εγγυητική επιστολή για τα μέτρα / δράσεις που θα υλοποιήσει μετά τις 10 Ιουνίου 2017 καθώς και ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από την εφαρμογή του προγράμματος.

 2. Για φυτεύσεις με δικαίωμα από το αποθεματικό ή με δικαίωμα αναφύτευσης εκτός των ανωτέρω και: την έγκριση του αντίστοιχου δικαιώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να απευθύνονται στο Γραφείο Αμπελουργίας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων τηλ. 28213-46552 28213-46553 28213-46550 καθώς και στο Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Κισσάμου.

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Αλλαγή πλάνων για τις μονάδες της ΔΕΗ με μετατροπή τους σε μονάδες φυσικού αερίου…

Ξαφνικά στο τραπέζι φέρεται να έπεσε αλλαγή πλάνου με τη μετατροπή των αεριοστροβιλικών μονάδων της …

Επιστήμονες καταφέρνουν να μετατρέψουν κάθε τύπο αίματος σε 0

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ομάδες αίματος με αποτέλεσμα πως όταν έρθει η ώρα για μία μετάγγιση, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize