Τελευταία Νέα

Αδέρφια και ανιψιός οι τρεις συλληφθέντες για δενδρύλλια κάνναβης, χασίς και όπλα στα όρια Αγίου Βασιλείου – Αμαρίου

Λαβράκι έπιασαν οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, αφού κατάφεραν να φέρουν στο φως την καλά κρυμμένη παράνομη δραστηριότητα τριών ανδρών, στα όρια των δήμων Αμαρίου και Αγίου Βασιλείου. 12 σχεδόν κιλά κάνναβης και 205 δενδρύλλια, όπως και οπλισμός, έστειλαν τους 3 συγγενικά συνδεδεμένους άνδρες, προ του εισαγγελέα και του ανακριτή Ρεθύμνου.
Στον ανακριτή παρέπεμψε σήμερα ο εισαγγελέας Ρεθύμνου τα δύο αδέλφια 41 και 42 ετών και τον ανιψιό τους 23 ετών, που κρύβονταν πίσω από την ένοχη δραστηριότητα η οποία έπεσε στο δόκανο των διωκτικών αρχών του Ρεθύμνου σε αγροτική έκταση και βοσκότοπο των συλληφθέντων σε δύσβατη περιοχή και σε φαράγγι στη διαδρομή ανάμεσα στις περιοχές Κισσού Κάμπος και Γιους Κάμπος στα όρια Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου.
Τα δενδρύλλια που εντοπίστηκαν, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν έφταναν τα 3,5 μέτρα σε ύψος και τα 205 σε αριθμό, ενώ κατασχέθηκε και ποσότητα κάνναβης 12 κιλών περίπου, όπως και οπλισμός.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης  όποτε και έγιναν οι συλλήψεις σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου, των τριών ανδρών ηλικίας 41, 42 και 23 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σε περιοχή του παραπάνω Δήμου, εντοπίστηκαν σε αγροτική τοποθεσία ιδιοκτησίας του 41χρονου και του 42χρονου, σε ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο χώρο, να καλλιεργούνται επιμελώς (205) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3,50 μέτρων, σε πλήρη ανάπτυξη στο στάδιο της συγκομιδής, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, εντός της ανωτέρω περιφραγμένης τοποθεσίας ανευρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του οποίου βρισκόταν συγκεντρωμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

∙      11.720 γραμμάρια κάνναβης,

∙      ζυγαριά ακριβείας,

∙      πιστόλι,

∙      2 γεμιστήρες,

∙      153 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων (μεταξύ αυτών και φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου τύπου “KALASNIKOV”) ,

∙      4 κινητά τηλέφωνα

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, προέκυψε ότι οι τρεις ημεδαποί από κοινού είχαν προβεί στην καλλιέργεια της φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης και στη μερική συγκομιδή αυτής και συνελήφθησαν.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και τον ανακριτή Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Τρίτη 18 Οκτωβρίου στον εισαγγελέα Ρεθύμνου.

dendryllia-kannabis-rethymno-5

dendryllia-kannabis-rethymno-4

dendryllia-kannabis-rethymno-2

dendryllia-kannabis-rethymno-1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς